Život
StoryEditor

Ronald McDonald House lansirao digitalnu kuću na Robloxu za teško bolesnu djecu

20. Siječanj 2023.

Digitalna kuća omogućava djeci da tijekom liječenja ostanu povezani sa svojim prijateljima, upoznaju drugu djecu koja se bore s teškim bolestima i čeznu za druženjem

Švedska podružnica neprofitne organizacije McDonald‘sa, Ronald McDonald Houses, lansirala je digitalnu kuću na Robloxu kako bi teško bolesnoj djeci omogućila da se druže i povezuju s prijateljima. Organizacija Ronald McDonald Houses je u 45 zemalja svijeta izgradila kuće namijenjene roditeljima i teško bolesnoj djeci koji su svoje domove morali napustiti zbog bolničkog liječenja.

Digitalni dom je produžetak te ideje i pomaže djeci da ostanu povezani s prijateljima te u virtualnom svijetu upoznaju drugu djecu koja se bore s teškim bolestima i čeznu za svojim domom, zabavom, druženjima i igrom.

Trajna nekretnina

Kuća je u cijelosti dizajnirana uz pomoć mališana, pa tako u Ronald McDonald Roblox kući istovremeno postoje sva četiri godišnja doba, ali i igralište, sanjkališta, pa čak i skakaona po oblacima.

Ovaj je projekt realiziran u partnerstvu s marketinškom agencijom NORD DDB i tvrtkom specijaliziranom za igre Karta, a kako je u priopćenju izjavio direktor marketinga švedskog McDonald‘sa Staffan Ekstam, sretni su što mogu doprinijeti nečim što će djeca doista cijeniti – vlastitom kućom. U njoj mogu boraviti djeca iz „zemaljskih“ Ronald McDonald kuća, ali i njihovi prijatelji, a kompanija je planira redovito usavršavati te zadržati kao trajnu nekretninu u metasvemiru Robloxa.

Inače, Roblox je virtualna gaming platforma na kojoj korisnici mogu igrati postojeće igrice i dizajnirati vlastite. Pokrenuta je 2006., a danas ima više od 58 milijuna dnevnih korisnika.

26. travanj 2024 04:17