Život
StoryEditor

Tripadvisor lansirao vlastitu kreativnu i content agenciju Wanderlab

05. Listopad 2022.

Wanderlab će kreirati kampanje, sponzorirani i editorial sadržaj za samu platformu te producirati interaktivan video-sadržaj

Najpoznatija globalna putnička platforma, Tripadvisor, odlučila je kreativni biznis uzeti u svoje ruke te, bez posrednika, brendovima nuditi kreativna rješenja i kreirati content za njihovu ciljnu publiku.

Kreativni sadržaj namjeravaju nuditi klijentima na njihovoj platformi, ali i izvan nje, zbog čega su osnovali vlastitu agenciju Wanderlab sa sjedištem u New Yorku. Kako su iznijeli u priopćenju, Wanderlab će kreirati kampanje za klijente, sponzorirani i editorial sadržaj za samu platformu te producirati interaktivan video-sadržaj.

Globalni insight

Wanderland će voditi Christine Maguiere, potpredsjednica i generalna direktorica Tripadvisor Medije koja smatra da je glavna prednost agencije što raspolaže putničkom dateom.

– Nitko od nas bolje ne poznaje svjetske putnike. Vidimo priliku u kreiranju učinkovitijeg medijskog tržišta, spajanju pravih oglašivača s pravom publikom kroz inspirativne i relevantne sadržaje koji se temelje na globalnom insightu – navela je Maguiere te dodala da se tijekom pandemije javila ideja o proširenju ponude i otvaranju kreativne agencije.

Prvi klijent Wanderlaba je San Diego Tourism Authority, a prvi kreirani sadržaj mini-dokumentarac o putnicima, pripadnicima generacije Z, 'Lost and Found'.

24. travanj 2024 00:27