Život
StoryEditor

Trump se na platformu X (Twitter) vratio sa stilom!

26. Kolovoz 2023.
foto Shutterstock
Povratak na popularnu društvenu platformu oduševio je ljubitelje lika i djela Donalda Trumpa, ali i ne i investitore

Bivši američki predsjednik Donald Trump vratio se na platformu X (Twitter) i to sa stilom. Nakon više od dvije i pol godine pauze, objavio je prvi post - fotografiju koju su ‘okinuli‘ službenici zatvora Fulton County Jail, Giorgia nakon njegove predaje.

Trump je optužen za zavjeru u pokušaju poništavanja izbornog poraza na izborima 2020., a uz fotografiju (mugshot) objavio je i ‘Miješanje u izbore. Nema predaje!‘.

Inače, s platforme je bio suspendiran nakon što je Twitter, dva dana nakon napada na zgradu Capitola, procijenio da njegova aktivnost ugrožava američku sigurnost i potiče pristaše na nasilje. U međuvremenu, pokrenuo je vlastitu platformu Truth, a nakon što je kupio Twitter, Musk ga je pozvao da se vrati.

Povratak iz nužde

Ovaj povratak oduševio je ljubitelje lika i djela Donalda Trumpa, ali i ne i investitore. Kako je objavio Reuters, vrijednost dionica kompanije Digital World Acquisition koja bi se trebala spojiti s Trumpovom medijskom kompanijom, u petak je pala za pet posto, netom nakon Trumpovog povratka na X (Twitter).

Posljednje dvije godine, Trump je investitore (i publiku) uvjeravao da nije zainteresiran ni za jednu drugu platformu osim Truth Social na kojoj ima 6,39 milijuna pratitelja. No, s obzirom na to da objavom traži donacije za njegovu novu izbornu kampanju, a na X-u okuplja preko 88 milijuna duša, ne čudi što se predomislio pa post objavio i na toj ‘nezanimljivoj‘ platformi.

29. travanj 2024 03:25