Život
StoryEditor

Zaštita mentalnog zdravlja - prilika za investitore

09. Kolovoz 2022.

Piše: Lucija Barišić

Prema najnovijoj studiji tvrtke Telositiy, ogranka investicijske tvrtke Vinaj Ventures, potražnja za uslugama za zaštitu mentalnog zdravlja u SAD-u iznimno raste. Štoviše, rezultati studije pokazuju da je tržište zdravstvenih tehnologija koje je usmjereno na zaštitu mentalnog zdravlja naraslo 15 puta u posljednje četiri godine.

Pretpostavlja se da će spomenuto tržište u sljedećih pet godina dosegnuti vrijednost od 26 milijardi dolara. Potražnji tehnološkim uslugama za zaštitu mentalnog zdravlja doprinijela je pandemija, ali i nedostatak terapeuta.

Prilika za investitore

Sve ovo otvara velike prilike za investitore. Startupovi usmjereni na mentalno zdravlje mladih u posljednje četiri godine postali su vrlo popularni u SAD-u, a u studiji je navedeno da su oni startupovi koji su bili usmjereni na pristup liječnicima, poboljšano internetsko iskustvo i nove tehnologije bili glavni pokretači ulaganja u 2020. i 2021. godini.

U izvješću su također navedene smjernice za investitore i osnivače startupova, a koje, između ostalog, upućuju na razumijevanje da su posljedice COVID-a velike i da će se njegov utjecaj nastaviti razvijati. Isto tako, navedeno je da je nužno okupiti tim koji posjeduje širok spektar vještina i bogato iskustvo kako bi se osiguralo da osnivači imaju relevantnu industrijsku stručnost, ali i to da ulagačima trebaju ponuditi rješenja koja su utemeljena na čvrstim dokazima i usmjerena na više od jednog zdravstvenog čimbenika.

26. travanj 2024 20:00