Znanja
StoryEditor

4 vještine koje svaki pripadnik milenijske generacije treba poznavati

02. Veljača 2015.
Piše:
lider.media

Generacija Y, poznatija kao milenijska generacija (generacija rođena između 1984. i 1996. godine), ima brojne prednosti kada je riječ o procesu traženja posla, barem kada je riječ o tehnološkim vještinama. Drugi par cipela jest činjenica da im je jako malo poslova na raspolaganju. Međutim, to je druga tema.

Naime, mlađe generacije (između 18 i 32 godine) su odrasle koristeći tehnologije koje prije nekoliko godina uopće nisu postojale, a poslodavcima su potrebni pojedinci koji te nove tehnologije mogu i znaju primijeniti na radnom mjestu.

Donosimo vještine koje su velika prednost pri traženju posla:

Google Analytics

Ovaj vam alat može pomoći u nadgledanju poslovnih stranica budući da omogućava analiziranje i proučavanje zahtjeva i potreba vaše publike kroz podatke o posjećenosti stranice. Tako možete učvrstiti poziciju vlastitog brenda i utjecati na njegovu prepoznatljivost.

Blog

Danas je sve dostupno online pa biste, kao pripadnik milenijske generacije, trebali raspolagati blogerskim znanjima. Ako ste posebno zainteresirani za neko područje, izrada bloga je dobar i koristan korak, koji, između ostalog, dokazuje vašu aktivnost. Isprobajte Tumblr, Weebly, Wordpress ili Blog.com.

Optimiziranje društvenih medija

Jeste li znali da veći broj profila na društvenim mrežama povećava šanse za zapošljavanjem? Naime, ukoliko ste upoznati s SMO-om (social media optimisation), možete se promovirati na različite načine.

Kreativni softveri

Autodesk Sketchbook je mobilna aplikacija koja digitalnim umjetnicima, ilustratorima i dizajnerima omogućava razvijanje vještina pomoću kojih mogu stvarati jedinstvene crteže. Iako su ovakva znanja specifična za pojedine industrije, poznavanje ovog i sličnih alata je vještina koja je široko primjenjiva.

20. travanj 2024 15:40