Znanja
StoryEditor

Imate genijalan projekt? Prijavite ga i osvojite prestižno priznanje ‘Projekt godine‘

19. Lipanj 2019.

Sudjelovali ste u projektu koji je ispao baš onako kao što ste željeli i jako ste ponosni na njega? Ne morate biti IT-jevac genijalac niti netko tko je pokrenuo start-up, možete biti bilo koje struke, kao i iz javnog ili privatnog sektora i možete osvojiti ‘Priznanje za projekt godine PMI Hrvatska‘.

Natječaj je otvoren za sve tvrtke i sektore poslovanja i dovoljno je u samo par klikova popuniti obrazac na stranici PMI Udruge za upravljanje projektima

Radi se o prestižnom strukovnom priznanju za najbolje vođen projekt i najbolje ostvarene projektne rezultate, kojeg organizira PMI Udruga za upravljanje projektima. Možete imati fantastično financijsko rješenje koje olakšava život vašim korisnicima ili ‘shortcut‘ rješenje kako optimizirati poslovanje tvrtke.

Prijave su moguće do 30. lipnja 2019., a u konkurenciji mogu biti projekti koji su uspješno završeni u periodu od 1. siječnja 2018. do 30. lipnja 2019. godine.

Temeljem prijavljene kandidature preko web obrasca na stranici PMI Hrvatska, Odbor za priznanja kontaktira kandidate i dostavlja obrasce za dostavu ostalih informacija potrebnih za postupak ocjenjivanja.

Primjerice dobitnik priznanja iz 2017. godine je projekt ‘The Warranty Group‘, tvrtke Cloudsense, koja se u osam godina uspjela iz Zagreba proširiti na Split, pa onda dalje na New York i London i koja je narasla na preko 200 zaposlenika, punih ideja.

Napravili su projekt kojem je cilj bio optimizirati poslovanje, a imali su u prosjeku 16-ak članova tima kroz tri vremenske zone na projektu koji je odnio priznanje.

- Cilj nam je bio stvoriti jaku tehničku zajednicu na području Osijeka, kako bi se ekipa mogla što lakše zaposliti u IT sektoru pa smo organizirali preko 30 radionica i imali više od 500 polaznika. Najbolji trenutak je kad vidite da su se svi ti ljudi koji su dolazili k vama, zbog toga uspjeli i zaposliti - otkrio je Ivan Jurlina koji je bio jedan od finalista prošle godine sa svojim projektom ‘Code Camp‘, udruge Osijek Software City, zajedno s projektom ‘Integrirani servisno orijentirani naplatni sustav‘ tvrtke Verso Altima, voditelja projekta Damira Pleška.

PMI forum

Projektno upravljanje je inače ključna stavka svake učinkovite firme, pa tako podaci PMI-a (Project Management Institute), najvećeg međunarodnog strukovnog udruženja voditelja projekata, pokazuju kako uspješne kompanije koje njeguju kulturu projektnog upravljanja troše 13 puta manje novaca procesu realizacije projekata od onih manje učinkovitih.

PM stručnjaci sa svojim znanjem i upravljanjem rizicima, shvaćaju što u svom djelovanju trebaju primijeniti kako bi stanje kaosa transformirali u poziciju generiranja vrijednosti.

Hrvatski ogranak renomiranog udruženja PMI upravo je stoga pokrenuo natječaj, kako bi se pratila globalna kretanja u upravljanju projektima, a velik odaziv prijašnjih godina pokazuje kako i u kod nas postoji kultura discipline upravljanja koja se kvalitetno primjenjuje u poslovnom okruženju.

16. travanj 2024 21:55