Znanja
StoryEditor

Održan treći ciklus seminara o korporativnom upravljanju

12. Studeni 2016.

U petak i subotu održan je treći ciklus seminara o korporativnom upravljanju za članove nadzornih i upravnih odbora te upravnih vijeća u organizaciji Lider akademije. Seminar u 50 nastavnih sati, nastoji odgovoriti na sva pitanja i izazove korporativnog upravljanja, za sadašnje i buduće članove nadzornih i upravnih odbora, te upravnih vijeća.

Prof. dr. sc. Velimir Srića u petak je održao predavanje ‘Vodstvo i timovi vrhovnih menadžera‘, a prof. dr. sc. Marijan Cingula o procesu korporativnog uptravljanja. Danas, u subotu, prof. dr. sc. Boris Tušek održao je predavanje o korporativnom izvještavanju i ulozi revizije i kontrole. Također, predavanje je održala i doc. dr. sc. Ivana Načinović Brajić a tema je bila ‘Menadžerske naknade‘.

Cilj je seminara ojačati položaj nadzornih odbora, upravnih odbora i upravnih vijeća u Hrvatskoj i dodatno potaknuti pitanja stručnosti, uključenosti i odgovornosti članova. Misija seminara je edukacija u funkciji uspostavljanja što je moguće boljih komunikacijskih kanala između odbora i dioničara, u izgradnji mehanizama koji će pomoći postavljanju zajedničkih usuglašenih dugoročnih ciljeva i oblikovanju jasne strategije koju će prihvatiti svi relevantni akteri korporativnog upravljanja.

Naredni, četvrti ciklus seminara održat će se 25. i 26. studenog (petak i subota). Prvi dan seminara predavači su Lajoš Žager i Tanja Slišković, a teme o kojima će govoriti ‘Analiza financijskih izvještaja i korporativno upravljanje te ‘Realizacija potencijala socijalne poslovne mreže. U subotu je predavač Boris Jakšić, a govorit će o korporativnom upravljanju u koncernu.

Predavanja se održavaju u Kongresnom centru Zagrebačkog velesajma, dvorana Brijuni, petkom  (od 17-21h) i subotom (od 9-13h).

27. svibanj 2022 04:22