Znanja
StoryEditor

Pešec i Holjevac dobitnici stipendije Đuro Đakovića

21. Lipanj 2012.
Piše:
lider.media

Bruno Pešec i Krunoslav Holjevac dobitnici su stipendije Đuro Đaković Holdinga i društva Kogsberg Protech Systems koja im je danas svečano uručena u ambasadi Kraljevine Norveške.

Riječ je o suradnji hrvatske i norveške kompanije s Fakultetom strojarstva i brodogradnje Sveučilišta u Zagrebu te s Norveškim sveučilištem znanosti i tehnologije (NTNU) iz Trondheima koji su završili selekcijski postupak i odabrali dobitnike stipendija sa zagrebačkog Fakulteta strojarstva i brodogradnje.

Bruno Pešec i Krunoslav Holjevac, po ocijeni stručnog žirija u zahtjevnom eliminacijskom procesu, najbolje su zadovoljili postavljene kriterije i dobili stipendije koje će im omogućiti da zimski semestar upišu i završe na Sveučilištu u Trondheimu, nakon toga s diplomom u ruci dobit će priliku stažiranja u norveškoj korporaciji Kongsberg, a pri povratku u Hrvatsku osiguran im je posao u jednom od društava Đuro Đaković Holdinga.

Stipendije su studentima svečano uručili Thor Martin Henriksen, direktor prodaje i marketinga iz Konsberga i Tomislav Mazal, član Uprave Đuro Đaković Holdinga.- Projekt specijalističke edukacije izvrsnih studenata u suradnji s društvom Kogsberg Protech Systems model je koji će sigurno dugoročno zaživjeti u Đuri Đakoviću - najavio je Mazal, dok je Henriksen izjavio kako je privlačenje i angažiranje najkvalitetnijih ljudi u tom području rada, strojarstva i brodogradnje, od iznimne važnosti. Egil Haugsdal, predsjednik Konsgberg Protech Systema zaključio je kako je ovaj program stipendiranja studija i prakse odlična prilika za razvoj iskustva i znanja.

30. rujan 2023 19:12