1000 Najvećih
StoryEditor

Jiří Dvorjančanský: Pred nama je bolja, digitalna i zelena budućnost

26. Lipanj 2023.
Jiří Dvorjančanskýfoto Rene Karaman
Stalno prilagođavamo svoje usluge, razvijamo nove proizvode te uvodimo inovacije kako bismo zadržali status tržišnog igrača koji donosi promjene - zato i rastemo

Nakon uspješne 24 godine poslovanja, razvoja i izgradnje u Hrvatskoj, tijekom kojih smo uložili gotovo milijardu eura u fiksnu mrežu i uveli brojne inovacije, danas smo najveća gigabitna fiksna mreža. Povezujemo 672 tisuće kućanstava ultrabrzim internetom, čime znatno prednjačimo pred svim ostalim operatorima. Gradeći po 150 tisuća novih optičkih priključaka na godinu, 2025. planiramo pokriti ukupno milijun kućanstava, odnosno 70 posto u Hrvatskoj.

Da bismo svojim privatnim i poslovnim korisnicima osigurali maksimalnu dostupnost, pouzdanost i najbolje iskustvo, ulažemo u mobilnu mrežu, posebno razvoj 5G-a, što uključuje i 109 milijuna eura investicije u radiofrekvencijski spektar. Upravo 5G mrežom pokrivamo 85 posto populacije. Sve to rezultat je naše predanosti da digitaliziramo svaki kutak zemlje i budemo pouzdan partner u ostvarenju ciljeva Digitalne dekade.

Rast i razvoj

Na tom putu kontinuirano se prilagođavamo tržišnim uvjetima i mijenjamo način na koji upravljamo. Posljednje tri godine obilježene pandemijom, ratom u Ukrajini, poremećajima u lancima opskrbe te rastom cijena energenata, sirovina i čipova, bile su najizazovnije otkako poslujemo. Unatoč tome, a zahvaljujući optimizaciji troškova i pametnim ulaganjima u poslovanje i zaposlenike, postižemo rast te smo u mogućnosti odgovoriti na dinamične promjene u potrebama korisnika.

Stalno prilagođavamo svoje usluge, razvijamo nove proizvode te uvodimo inovacije kako bismo zadržali status tržišnog igrača koji donosi promjene. Zato i rastemo u segmentu poslovnih korisnika, a posebno se ističu ICT usluge, koje bi ove godine mogle rasti i 50 posto. Interes poslovnih korisnika za usluge u oblaku i usluge najmodernijeg podatkovnog centra u Hrvatskoj i regiji koji smo sagradili sve je veći. Implementirali smo brojna IoT rješenja u okviru koncepta pametnih gradova, kao i digitalna rješenja za turizam. Potencijal u ICT sektoru je velik, zbog čega stalno povećavamo ulaganja u nova rješenja, a u vrlo kratkom razdoblju tim koji na njima radi raste s 40 na 100 zaposlenika.

U razvoju inovacija usredotočeni smo područja fintecha, gejminga i kibernetičke sigurnosti. Tako smo, primjerice, prva telekomunikacijska kompanija u Hrvatskoj koja je integrirala sustav plaćanja Revolut Pay u svoj web-shop, omogućujući obavljanje transakcija u jednom kliku, što je inovacija u svijetu financijskih transakcija.

Vodič za održivost

Možemo razvijati i ponuditi napredna digitalna rješenja zahvaljujući svojim stručnjacima i kreiranju poslova budućnosti u kompaniji koji omogućuju napredak u karijeri, ali i održivost na tržištu. Upravo su zelena rješenja put prema transformaciji poslovanja u digitalno i održivo. Osim što ponudom zelenih rješenja nastojimo drugima pomoći da se prilagode i sami moderniziramo infrastrukturu te ulažemo u obnovljive izvore energije. Sigurnim koracima idemo prema cilju postizanja nulte neto emisije do 2030. godine na razini cijele A1 Telekom Austria Grupe.

U razdoblju pred nama nastavljamo ulagati u razvoj infrastrukture, visokokvalitetnih usluga i inovativna rješenja kako bismo omogućili poslovnim i privatnim korisnicima ubrzan razvoj i najbolje iskustvo u korištenju tehnologije. Jedini put da to ostvarimo jest da im budemo vodič u bolju i sigurnu, digitalnu i zelenu budućnost. 

Sadržaj nastao u suradnji s A1 Hrvatska.

22. travanj 2024 21:00