1000 Najvećih
StoryEditor

Sándor Fasimon, Ina: Zaštitili smo dugoročna strateška ulaganja

27. Rujan 2021.
Sándor Fasimon, predsjednik Uprave Ine  

- Prošla godina za cijelu našu industriju bila je izuzetno izazovna. Na Inu nije utjecaja imala samo pandemija, koja je uzrokovala smanjenu potražnju te oštar pad cijena ugljikovodika, već i potresi. Svim tim okolnostima morali smo prilagoditi poslovanje, a prioritet nam je bio sačuvati zdravlje i sigurnost naših radnika, kupaca i partnera te neprekidnu opskrbu tržišta kako bi se ključne gospodarske aktivnosti mogle neometano nastaviti - rekao je Sándor Fasimon, predsjednik uprave Ine za Liderovo izdanje 1000 najvećih.

Da bi osigurali likvidnost kompanije i kontinuitet poslovanja, uveli su operativne i financijske mjere te tako zaštitili dugoročna strateška ulaganja, kao što je četiri milijarde kuna vrijedan projekt izgradnje postrojenja za obradu teških ostataka u Rijeci, koji će, ističe Fasimon, osigurati održivost poslovanja u budućnosti.

- Oporavak ekonomije i dalje je neizvjestan te je jasno kako se situacija na tržištu još neko vrijeme neće vratiti na razinu prije krize, iako je prva polovica ove godine obilježena nešto povoljnijim okolnostima, a potražnja za proizvodima na ključnim tržištima porasla je gotovo na razinu razdoblja prije krize. Činjenica je kako pandemija COVID-19 nije gotova i teško je predvidjeti buduća kretanja, stoga se ne možemo opustiti, osobito kad se u obzir uzmu i transformacijski procesi povezani s klimatskim promjenama.

U skladu s time, u Ini kontinuirano radimo na unaprjeđenju efikasnosti poslovanja. Biti konkurentan na tržištu, posebice tako kompetitivnom kao što je tržište energije, znači da moramo biti fokusirani na svoju troškovnu bazu jer su cijene tržišno definirane. Osim toga, pratimo tržišne i globalne promjene te istovremeno širimo svoj lanac vrijednosti i stvaramo nove prilike. Vodimo se jasnim strateškim razvojnim smjernicama u skladu s ažuriranom integriranom dugoročnom strategijom MOL Grupe SHAPE TOMORROW 2030+ te nam je cilj poslovati na održiv način, biti financijski snažna kompanija i uspješno odgovarati na izazove koje predstavljaju novi izvori energije, okolišne teme i tehnološki napredak - rekao je Fasimon.

21. travanj 2024 14:53