1000 Najvećih
StoryEditor

Vindija ulogu tržišnog lidera potvrđuje razvojem domaće poljoprivrede i prehrambene industrije

06. Srpanj 2022.

S tradicijom duljom od 60 godina Grupa Vindija postala je sinonim za kvalitetno, zdravo i domaće

U uvjetima povećane brige o zdravlju i ispravnosti hrane koju konzumiramo, sve više do izražaja dolazi potreba za kvalitetnim i domaćim prehrambenim proizvodima. Dostatnost hrane i dugoročna održivost domaće poljoprivredne proizvodnje u fokusu je Grupe Vindija koja je s tradicijom dužom od 60 godina postala sinonim za kvalitetno, zdravo i domaće. Vindija svakodnevno na stolove kućanstava diljem Hrvatske, regije ali i Europske unije, kontinuirano donosi najkvalitetnije 'z bregov mlijeko koje je već godinama broj 1 prema izboru potrošača u Hrvatskoj. Broj 1 za kupce su i svježa Cekin piletina i Vindon puretina, a od nedavno jedinstvenu oznaku kvalitete 'Odabrale mame' nosi čak pet proizvoda iz Vindijinog asortimana – Fortia funkcionalni jogurt s dobrim bakterijama, Cekin pileći ražnjići KIDS, DAR 100% biljni napitci, Iso Sport i Vindi 100% juicevi.

Trendovi i ulaganje u kooperante

Ovakvi kontinuirani napori prema ostvarivanju samo najviše razine kvalitete, dokaz su da je Vindija ne samo tržišni lider, već i predvodnik trendova. Posebnu pažnju, pored kvalitete svojih proizvoda, Vindija posvećuje i svojim kooperantima – farmerima s kojima uspješno ostvaruje produktivnu suradnju temeljenu na poštovanju i povjerenju. Stoga je Vindija s početkom travnja i onda ponovno na početku svibnja, farmerima od kojih otkupljuje kravlje mlijeko povećala otkupnu cijenu mlijeka i tako unaprijedila poslovanje obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava.

Kooperanti koji surađuju s Vindijom zahvaljujući tome mogu računati na 25 lipa više po litri predanog mlijeka, što uz povećanja od početka godine čini pola kune više po otkupljenoj litri. Vindija je tako u preko 1000 gospodarstva od kojih otkupljuje samo najkvalitetnije mlijeko uložila 67 milijuna kuna više i tako dodatno potaknula hrvatsku poljoprivredu i cjelokupnu ekonomiju.

Snažan faktor gospodarskog razvoja

Da je Vindija posvećena dobrobiti kooperanata, dokazuje i novoostvarena suradnja s farmerima Ličko-senjske županije. Naime, Vindija je postigla dogovor s gotovo stotinu farmera s toga područja od kojih će na godišnjoj razini otkupljivati više od 1,5 milijuna litara mlijeka.

Ovim iskorakom vodeća prehrambena kompanija u Hrvatskoj njeguje potencijal i vrijednost farmera i mljekara Ličko-senjske županije, a osiguravši postizanje dogovora o otkupu mlijeka, nastavila je poticati domaću mljekarsku proizvodnju. Vindija tako ne samo da podržava očuvanje stočnog fonda već i nastavak poslovanja farmera i mljekara na tom važnom ruralnom području dok istovremeno potrošačima jamči beskompromisnu kvalitetu mlijeka i svih mliječnih proizvoda.

Briga o zajednici kao temelj poslovanja

Uz jačanje suradnje s kooperantima, Vindija posebnu pažnju posvećuju svojim zaposlenicima kao temelju uspjeha te zajednici u kojoj posluje. U takvom načinu poslovanja, dobrobit čovjeka kao dijela Grupe, ali i kao dijela lokalne zajednice te kao zadovoljnoga kupca koji svoje povjerenje kontinuirano poklanja vodećoj kompaniji na tržištu – uvijek je na prvom mjestu, a posvećenost unaprjeđenju i razvoju gospodarstva i poljoprivredne proizvodnje cijele zemlje za Vindiju je svakodnevna zadaća.

Vindija se oduvijek ponosila činjenicom kako je briga i posvećenost zajednici utkana u njenu misiju, viziju i svaku poslovnu odluku, a to je dodatno naglasila i potpisivanjem Sporazuma o suradnji s najbrže rastućim sveučilištem u zemlji. Taj će ugovor studentima Sveučilišta Sjever otvoriti vrata prema svijetu mogućnosti i prilika za profesionalni razvoj koji će ih na vrijeme pripremiti za izazove tržišnih utakmica te u njima probuditi kompetencije koje će im po završetku školovanja osigurati lakše zaposlenje. Također, Vindija je jedina kompanija u zemlji koja organizirano otkupljuje kozje, kravlje i ovčje mlijeko i tako kupcima nudi cijelu lepezu vrhunskih proizvoda. 

26. travanj 2024 07:03