Aktualno
StoryEditor

8 milijuna kuna za građevinsku i energetsku obnovu u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

26. Lipanj 2018.

U Bjelovarsko-bilogorskoj županiji ovo će ljeto biti radno jer najavljene su građevinske i energetske obnove škola te modernizacije cesta.

Obnova i modernizacija cesta na području županije već je počela pa je tako prošlog tjedna obnovljena prometnica u naselju Srijedarska, čija je vrijednost radova iznosila 1,5 milijuna kuna. Radovi na dionici ceste Nova Rača – Slovinska Kovačica, u vrijednosti od tri milijuna kuna, obišao je i Bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs, saznaje portal Lokalni.hr.

>>>Štromar: Za energetsku obnovu javnih zgrada osigurat će se više od milijarde kuna

Potpisan je Ugovor o izvođenju radova na energetskoj obnovi Područne škole Predovac, a temeljita obnova ove škole stajat će više od milijun kuna. U procesu energetske obnove je i Područna škola u Međurači, europski projekt vrijedan oko 400 tisuća kuna.

Obnova daruvarske glazbene škole Brune Bjelinskog bit će najveća građevinska investicija na području grada Daruvara postignuta javnom nabavom, u vrijednosti radova od 2 milijuna kuna.

>>>Ministarstvo državne imovine darovat će Bjelovaru zemljište bivše vojarne Logor

-  Potpisom ugovora počinje trenutačno najveća građevinska investicija na području Daruvara. Moram naglasiti da je to samo dio ukupnog seta investicija koje su ugovorene. Kada je riječ o školama, ovaj ugovor mora omogućiti da kroz energetsku obnovu dobijemo potpuno novi standard. Škola će biti toliko modernizirana da će biti poput nove, rekao je bjelovarsko-bilogorski župan Damir Bajs za Lokalni.hr.

20. travanj 2024 03:30