Aktualno
StoryEditor

BAT prodao Istragrafiku

27. Prosinac 2018.

British American Tobacco, globalna kompanija čija će ulaganja u Hrvatsku od preuzimanja TDR-a do kraja ove godine dosegnuti 45 milijuna eura, uspješno je završila proces pronalaska strateškog partnera za tvrtku Istragrafika koji će omogućiti daljnji razvoj te tvrtke u ambalažnoj industriji, koja nije dio temeljnog poslovanja BAT-a.

Istragrafiku preuzima A&R Carton Austria GmbH koja je dio AR Packaging grupe, jedne od vodećih europskih ambalažnih kompanija sa 3200 zaposlenika i godišnjim neto prihodom od oko 600 milijuna eura. AR Packaging grupa, čiji je predsjednik i izvršni direktor Harald Schulz, ima 18 postrojenja u 10 zemalja diljem Europe.

>>>BAT nastavlja s investicijama – u proizvodnju duhana u Podravini i Slavoniji

A&R Carton Austria s današnjim danom postao je 100 postotni vlasnik dionica Istragrafike, a AR Packaging grupa će u potpunosti konsolidirati kompaniju s 1. siječnjom 2019. godine.

- Istragrafika je u posljednje tri godine u sastavu BAT grupe bilježila sve bolje rezultate, uz rast proizvodnje, izvoza i zapošljavanja. Stabilno okruženje BAT grupe omogućilo je tvrtki stasanje u jednu od vodećih tvrtki iz ambalažne industrije u regiji, s potencijalom nastavka širenja poslovanja na EU tržište. Pošto BAT nema ambalažnih kompanija niti na jednom drugom tržištu osim u Adria regiji, uvjereni smo da će novi strateški partner koji ima specifično znanje u ambalažnoj industriji iskoristiti puni potencijal tvrtke, izjavio je Antal Bekefi, generalni direktor BAT Adria regije.

23. travanj 2024 18:52