Aktualno
StoryEditor

Butković: Most Čiovo gotov u srpnju

04. Svibanj 2018.

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković kazao je u petak da će most kopno - otok Čiovo biti gotov do srpnja, da je izvođač tih radova ozbiljan i da je zadovoljan viđenim tijekom nedavnog obilaska gradilišta.

"U srpnju će biti gotov most Čiovo. Nakon svih peripetija koje su nas zadesile oko tog projekta, sve što se najgore moglo dogoditi, dogodilo se na Čiovu. Sve ide u redu, bio sam prije desetak dana tamo, zadovoljan sam što sam vidio, izvođač je ozbiljan i svi su se upregnuli da to bude gotovo i mora bit gotovo", odgovorio je Butković na pitanje novinara uoči sjednice Vlade u Splitu.

Još jednom se ispričao svima koji godinama čekaju završetak tog mosta rekavši da, nažalost, postoje situacije kada sve krene po zlu.

>>>Brodosplit isporučio prvi rasponski segment za most Čiovo

"No, uspjeli smo reagirati i sve ide svojim tijekom", kazao je ministar.

Most kopno - otok Čiovo, koji bi stanovnicima Čiova i Trogira trebao donijeti spas od velikih prometnih gužvi za vrijeme ljetne turističke sezone, trebao je biti završen još prije. Most je počeo graditi Viadukt, no Hrvatske ceste su u ožujku prošle godine raskinule ugovor s tom tvrtkom zbog, kako je objašnjeno, nemogućnosti upravljanja tim projektom te kašnjenja i problema u kojima se našla ta građevinska tvrtka.

Nakon novog natječaja, Hrvatske ceste su u listopadu prošle godine odabrale zajednicu ponuditelja Poduzeće za ceste Split i Strabag za izgradnju mosta kopno-otok Čiovo, čija se vrijednost procjenjuje na 95 milijuna kuna bez PDV-a.

14. srpanj 2024 15:55