Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

13. Rujan 2018.

Najavljujemo najvažnije događaje za četvrtak, 13. rujna.

PULA - Vlada će održati sjednicu u Puli na kojoj će se, među ostalim, razmatrati stanje u brodogradnji (13,30 sati, Gradska vijećnica).

ZAGREB - 16. sjednica Gradske skupštine Grada Zagreba (9 sati, Sata gradska vijećnica, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5/I, dvorana ‘A‘).

ZAGREB - Predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras ispred Gradske skupštine Grada Zagreba održat će konferenciju za medije oko zaduženja Zagrebačkog holdinga (točka 9. Dnevnog reda) i prijedloga uvrštenja održavanja javne rasvjete u komunalnu djelatnost (točka 4. Dnevnog reda) (8,30 sati, Ulica sv. Ćirila i Metoda 5).

ZAGREB - 22. sjednica Povjerenstva za odlučivanje o sukobu interesa (11 sati, prostorije Povjerenstva, Ulica kneza Mutimira 5/I).

ZAGREB - MOST nezavisnih lista organizira u prostorima Forum Zagreb okrugli stol pod nazivom "Javna uprava, kako je resetirati?". Sudionici okruglog stola su gradonačelnik grada Vrgorca i saborski zastupnik Ante Pranić, koji će govoriti o tome "Kako u praksi resetirati javnu upravu. Nužne mjere i rezovi - Primjer Vrgorac"; izvanredni profesor i saborski zastupnik Robert Podolnjak ("Kako zakonodavno djelovati u provedbi cilja racionalizacije javne uprave"), poduzetnik Saša Cvetojević ("Poduzetnik i prepreke u javnoj upravi. Izazovi i rješenja", znanstvena savjetnica na Ekonomskom institutu u Zagrebu i bivša ministrica uprave Dubravka Jurlina Alibegović ("Financijski aspekt nužnih promjena u javnoj upravi") i Sonja Čikotić, saborska zastupnica i stručnjakinja za EU fondove, koja će govoriti o "Iskoristivosti EU fondova u postupku reforme javne uprave i općenito o strategiji reforme javne uprave" (10,30 sati, Radnička cesta 50, 1 kat (GreenGold Centar).

POPOVAČA - O aktualnom stanju hrvatskoga voćarstva raspravljat će se na sastanku u organizaciji Hrvatske voćarske zajednice. Bit će riječi o stanju na tržištu voća, stanju u voćnjacima i problematici zakonske regulative koja prati voćarstvo (15,30 sati, voćnjak tvrtke Vrtovi voća u Katoličkom Selišću. Prijevoz za novinare organiziran je ispred Hotela International u Zagrebu, u 14 sati).

ZAGREB - U Hrvatskom teritorijalnom moru u prvih sedam mjeseci ove godine ostvareno je 344 kružnih putovanja stranih brodova, što je 9 putovanja ili 2,7 posto više nego u istom razdoblju 2017., a na tim je brodovima došlo 11,1 posto više putnika, njih ukupno 518.773, objavio je Državni zavod za statistiku. Sva ta kružna putovanja ostvarilo je 60 brodova-kruzera koji su uplovili u hrvatske morske luke, gdje su ukupno boravili 704 dana, a što je 30-ak dana ili 4,5 posto manje nego u sedam mjeseci prošle godine.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

18. travanj 2024 18:07