Aktualno
StoryEditor

Danas u Hrvatskoj

12. Prosinac 2017.

Najavljujemo najvažnija događanja u Hrvatskoj za utorak, 12. prosinca:

ZAGREB - Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije u suradnji s partnerskim institucijama održat će forum "EU fondovi za europsko poduzetništvo" na kojemu će biti održane rasprave o mogućnostima i ograničenjima financiranja poduzetničkog i poljoprivrednog sektora kao i sastanci poduzetnika i konzultanata za EU fondove te sastanci s predstavnicima tijela u sustavu upravljanja i kontrole EU fondova u Republici Hrvatskoj. Sudionicima će biti predstavljena i iskustva uspješnih poduzetnika koji su svoje poslovanje unaprijedili uz pomoć bespovratnih sredstava iz EU fondova. Nakon pozdravnog govora, ministrica Gabrijela Žalac bit će dostupna za izjave (9,00 sati, Plaza Event centar, Slavonska avenija 6/2).

ZAGREB - Jutarnji list organizira okrugli stol "Liberalizacija taksi prijevoza" gdje će se uz ostalo pokušati odgovoriti na pitanje hoće li liberalizacija taksi usluga građanima donijeti novu kvalitetu i fer cijenu prijevoza. Na tu će temu govoriti ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković, predsjednik Udruženja taksista pri HGK Petar Dragić, predsjednik Udruženja taksi prijevoznika pri HOK-u Božo Miletić, direktor Ubera za Hrvatsku Davor Tremac te ravnateljica Ekonomskog instituta Zagreb Maruška Vizek (11,00 sati, Hotel Esplanade, Antuna Mihanovića 1).

ZAGREB - Nastavak 6. sjednice Hrvatskoga sabora (9.30 sati, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6). Novi zakon o strateškim investicijskim projektima, programska i financijska izvješća Hrvatskog olimpijskog odbora za prošlu, pretprošlu te 2014., teme su o kojima će raspravljati saborski zastupnici u utorak, na početku posljednjeg tjedna redovitog zasjedanja u ovoj godini. Nakon što je dva puta mijenjan zakon koji je donesen 2013. godine, Vlada predlaže novi Zakon o strateškim investicijskim projektima koji uz ubrzanje procedure, predviđa prepoloviti kriterij vrijednosti ulaganja, pa bi se strateškom investicijom mogao proglasiti projekt vrijedan 75 milijuna kuna.

BJELOVAR - Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović položit će cvijeće kod Spomen područja Barutana Bjelovar (9,15 sati). Potom će se sastati s predstavnicima obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava s područja Bjelovarsko-bilogorske i Koprivničko-križevačke županije te dati izjavu za medije  (10,30 sati, Privremeni Ured predsjednice u zgradi Bjelovarsko-bilogorske županije). Nazočit će i svečanosti početka pilot projekta „e-komunikacija“ na Trgovačkom sudu u Bjelovaru (11 sati), te će obići  tvrtku „Bjelin d.o.o.“ Bjelovar (11,40 sati). Nazočit će i kratkoj prezentaciji o geotermalnoj elektrani u izgradnji u mjesto Ciglena. U Grubišnu Polju predsjednica Republike će se susresti s građanima u Centru za kulturu i informiranje, a posjetit će i Spomen sobu hrvatskih branitelja. U Daruvaru će predsjednica posjetiti Daruvarske toplice – specijalnu bolnicu za medicinsku rehabilitaciju te Centar Rudolf Steiner Daruvar (Centar skrbi za djecu i mlade s teškoćama u razvoju). Predsjednica Grabar-Kitaorivć susrest će se s građanima u Garešnici (Hotel Garić), a u Čazmi će posjetiti tvrtku „Čazmatrans-Nova d.o.o.“ i obići "Božićnu priču Salajevih" u mjestu Grabovnica (18,20 sati).

ZAGREB - Simpozij "Danas za sutra - kroz intersektorsku suradnju do integralnih usluga u ranoj intervenciji u djetinjstvu (10 sati, hotel Dubrovnik, Ulica Ljudevita Gaja 1)- Simpozij će otvoriti pravobraniteljica za osobe s invaliditetom Anka Slonjšak, predstojnica Ureda UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić, ministrica za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Nada Murganić, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te državni tajnik u Ministarstvu zdravstva Željko Plazonić. Simpozijem se želi potaknuti planiranje za ranu intervenciju  tri nadležna ministarstva - Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, Ministarstva znanosti i obrazovanja i Ministarstva zdravstva te ojačati suradnju na dobrobit najmlađih i razvoj usluga i za ruralna područja i otoke.

ZAGREB - Predsjednik Socijaldemokratske partije Hrvatske (SDP) Davor Bernardić održat će konferenciju za novinare na kojoj će predstaviti nove zakonske inicijative i komentirati aktualno-političko stanje (11.15 sati, dvorana Janko Drašković, Hrvatski sabor, Trg sv. Marka 6).

VELIKA GORICA - Obilježavanje 26. obljetnice osnutka Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i protuzračne obrane (HRZ i PZO) Oružanih snaga RH (OS RH) i primopredaja dužnosti zapovjednia HRZ i PZO (10 sati, vojarna "Pukovnik Marko Živković).

ZAGREB - Na konferenciji za medije predstavit će se nacionalna akcija Hrvatskog Caritasa u predbožićnom razdoblju: „Za 1000 radosti“ i“ Nedjelja Caritasa“  (10,30 sati, prostorije Hrvatske biskupske konferencije, Ksaverska cesta 12a). Također će se najaviti i tradicionalni promotivno-humanitarni događaj uz humanitarnu prodaju božićnih drvaca, koji će se ove godine održati 16. godinu za redom, i to u subotu 16. prosinca na Trgu bana J. Jelačića, u suradnji s Hrvatskim šumama i Gradom Zagrebom. Uz ravnatelja Hrvatskog Caritasa mons. Fabijana Svalinu na konferenciji će sudjelovati i Damir Miškulin, voditelj Uprave šuma podružnica Zagreb, John Knezović, izvršni direktor za odnose s javnošću i marketing PBZ-a, Ljuba Duvnjak, ravnateljica Nadbiskupske klasične gimnazije, te predstavnici Ministarstva znanosti i obrazovanja i Grada Zagreba.

27. travanj 2024 15:02