Aktualno
StoryEditor

Delta Holding planira investirati 600 milijuna eura u nekretnine

18. Siječanj 2018.

Tijekom prethodne godine Delta Holding napravio je veliki iskorak u širenju na regionalna i tržišta Europske unije. Otvoren je InterContinental Ljubljana, prvi hotel s pet zvjezdica u prijestolnici Slovenije. Otvoreno je gradilište najvećeg šoping centra u BiH i završava se gradnja šoping centra u Varni. U naredne dvije godine kompanija planira investirati 600 milijuna eura u nekretnine.

Delta Holding je u 2017. godini ostvario ukupan prihod od 459,4 milijuna eura što je 12,9% više u odnosu na prethodnu godinu. EBITDA iznosi 39,2 milijuna eura i predstavlja rast od 35,8%. U proračun Republike Srbije poduzeće je uplatilo 11,2 milijarde RSD (oko 96 milijuna eura). Sve članice bilježe rast prihoda. Međutim, najveći udio u prihodu Delta Holdinga ostvario je Delta Agrar (43%), a zatim Delta Distribucija (38%).

>>>Delta Holding bi kupio zagrebački hotel Esplanadu

Delta Centar Nekretnine planira započeti izgradnju šoping centra Delta Planet na Autokomandi u Beogradu i luksuzni kompleks Delta centar u bloku 20, u okviru čega će se naći hotel InterContinental Beograd i eksluzivna maloprodaja i uredski prostori. Također, u planu je izgradnja nove poslovne zgrade Delta Holdinga, jedne od prvih poslovnih zgrada koja će primjenjivati najviše ekološke standarde u području gradnje i održavanja. U posljednjem kvartalu 2018. planirano je otvaranje šoping centra Delta Planet u Banja Luci, investicije od 70 milijuna eura i Varni, investicije od 120 milijuna eura.

Delta Agrar će u ovoj godini nastaviti širiti plantaže voća i stočarsku proizvodnju. Također, udvostručit će investicije i uložiti više od 40 milijuna eura u izgradnju novog doradnog centra Pionir sjemena, preciznu poljoprivredu i osuvremenjivanje proizvodnje.

>>>Gala proslavom svečano otvoren hotel InterContinental Ljubljana

Tvornica tjestenine i brašna Danubius obilježit će 100 godina postojanja. Kompanija Yuhor otvorit će još 40 YUHOR trgovina, tako da će u Srbiji biti ukupno 81 Yuhor maloprodajnih trgovina. Delta Holding dobitnik je nacionalne nagrade za društveno odgovorno poslovanje koju dodjeljuje Privredna komora Srbije i nagrade za društveno odgovorno poduzeće godine koju dodeljuje Srpska Asocijacija Menadžera. Također u izboru SAM-a, Deltin program ‘Mladi lideri‘ proglašen je za najbolji program za razvoj talenata. Delta Motors je nagrađen za nastup na Beogradskom sajmu automobila i dobio je priznanje za uvođenje električnih automobila na tržište Srbije.

Tijekom prošle godine, u više od 200 društveno odgovornih projekata uloženo je skoro milijun eura, a pomoć je dobilo 44.378 ljudi. Delta Fondacija obilježila je 10 godina postojanja donacijom skulpture Odande Dovde gradu Beogradu.

24. svibanj 2024 06:33