Aktualno
StoryEditor

Direktor pozajmio zaposlenicima 250 tisuća kuna da se riješe dugova

28. Svibanj 2018.

Direktor Tehnixa Đuro Horvat učinio je za svoje djelatnike o čemu zaposlenici nekih drugih hrvatskih tvrtki mogu samo maštati. Pozajmicama im je pomogao da se riješe dugova i blokiranih računa jer ne želi da ih financijska situacija navede na put Njemačke.

- Radnicima smo pozajmicama pomogli da vrate dugove bankama i riješe se blokada računa. To nas je stajalo oko 250.000 kuna. U Njemačkoj nečega takvog nema. Osim toga, radnicima je ovdje obitelj, tu su im prijatelji, igraju nogomet nedjeljom i sigurno im je ljepše nego u inozemstvu – kaže Horvat za emedjimurje.

>>> Tehnix norveškom naručitelju isporučio ekoopremu za najveći kruzer na svijetu

U tu tvrtku za projektiranje, proizvodnju, servisiranje strojeva i opreme koji su u funkciji zaštite okoliša vratilo se dvadesetak djelatnika koji su bolji život otišli potražiti u Njemačku i druge zemlje. Budući da je Tehnix u Donjem Kraljevcu izgradio novu tvornicu površine 10.000 četvornih metara te da će broj zaposlenih u njoj sa sadašnjih tridesetak skočiti na stotinjak ljudi, nedostatak radnika velik je izazov. Horvat tome želi doskočiti i plaćama.

- Prosjek plaće u Tehnixu je 1200 eura, a najmanja plaća u toj novoj ekotvornici bit će tisuću eura. Radnici mogu zaraditi i više prekovremenim radom, kaže Horvat kojega će cijela investicija zajedno s opremom i drugim troškovima koštati oko 150 milijuna kuna.

23. svibanj 2022 03:37