Aktualno
StoryEditor

Dodijeljena priznanja povodom prvog rođendana platforme Čini pravu stvar

05. Lipanj 2017.

Povodom obilježavanja prve godišnjice društvene platforme za dobrotvorni fundraising Čini pravu stvar, u prostorijama HUB385 centra inovacija u Zagrebu dodijeljena su priznanja najuspješnijim i najpopularnijim udrugama i ambasadorima u prvoj godini.

Najuspješnija udruga bila je Udruga za sindrom Down Međimurske županije koja je prikupila najveći iznos donacija, ukupno 26 435 kuna. Najpopularnijom udrugom proglašena je udruga Mali zmaj za koju je čak osam ambasadora otvorilo deset izazova, a sveukupno se za pomoć udruzi prikupilo 10 639 kuna. Najuspješnijim ambasadorom proglašen je Josip Pupić koji tijekom svog izazova prikupio 16 619 kuna za udrugu Mladi nadareni matematičari „Marin Getaldić“, dok je u najpopularnijim ambasadorom proglašen Bruno Šimleša s rekordne 62 pojedinačne donacije i prikupljenih 6 855 kuna za Udrugu žena oboljelih i liječenih od raka SVE za NJU.

>>> Ulaganjem u infrastrukturu i širenje pokrivenosti Vipnet pripravan za turističku sezonu

Čini pravu stvar je jedinstvena društvena platforma za dobrotvorni fundraising koja svakome omogućava da se angažira i na jednostavan način uz pomoć prijatelja i poznanika prikupi donacije za dobrotvorni cilj po izboru. Pokrenuta je u lipnju prošle godine u sklopu istoimenog Vipnetovog programa društveno odgovornog poslovanja kako bi na jednome mjestu spojila one koji žele pomoći s onima koji to aktivno čine. Pokretanjem društvene platforme za dobrotvorni fundraising, Vipnet pružanjem tehnološke podrške, pomoći u komunikaciji u online okruženju, spajanjem udruga i angažiranih pojedinaca, pomaže i podržava digitalizaciju nevladinog sektora.

„Ulaganjem u razvoj zajednice oko Čini pravu stvar platforme želimo omogućiti udrugama da realiziraju svoje potencijale, a pojedincima da glasno progovore o bitnim društvenim problemima i tako doprinijeti razvoju kulture solidarnosti u našemu društvu. Rezultati koje smo postigli u ovih godinu dana potvrđuju kako je u Hrvatskoj dobrodošla jedna ovakva platforma. Nastavljamo zajedno s udrugama i angažiranim pojedincima razvijati projekt. Na osnovu zajedničkih iskustava platformu unaprjeđujemo, pomažemo udrugama da budu više angažirane na društvenim mrežama i u online okruženju, te da upoznaju zajednicu sa svojim djelovanjem i potrebama na neposredan i brz način. S obzirom na to da aktivno podržavamo trčanje, odlično je što smo uspjeli okupiti i trkačku zajednicu koja je pokrenula gotovo 50 posto izazova na platformi. Hvala svima uključenima u ovaj projekt i vjerujem u još veću angažiranost, a uspjeti možemo samo ako svi zajedno činimo pravu stvar. ‘‘ - izjavila je Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta.

[caption id="attachment_277254" align="aligncenter" width="750"]pravu stvar Martina Rizman Matić, direktorica Korporativnih komunikacija Vipneta[/caption]

Po završetku dodjele priznanja, nagrađene udruge i ambasadori predstavili su svoje aktivnosti zbog kojih su bili tako uspješni u prikupljanju donacija na Čini pravu stvar. Za sve prisutne predstavnike udruga i ambasadore organizirane su i edukativne radionice o uspješnom osmišljavanju i promoviranju kampanje te komuniciranju izazova i privlačenju donatora, koje su održali stručnjaci iz Brodoto d.o.o. koji stoji iza brojnih uspješnih crowdfunding projekata i Komunikacijskog ureda Colić, Laco i partneri.

>>> Vipnet razvio platformu za umrežavanje građana i humanitarnih udruga Crowdfunding za pravu stvar

Spomenimo i kako su svoje izazove do sada otvorila brojna poznata lica iz domaćeg javnog života poput najboljeg hrvatskog skijaša svih vremena Ivice Kostelića, popularnog glumca i glazbenika Jana Kerekeša, glumca i fitness instruktora Marija Valentića i osječkog glazbenika Igora Delača.

23. travanj 2024 15:54