Aktualno
StoryEditor

Francuske banke odbijaju posuditi novac Marine Le Pen

23. Prosinac 2016.

Francuske banke odbijaju posuditi novac liderki krajnje desnice Marine Le Pen koja ima poteškoća s financiranjem svoje predsjedničke kampanje.

Viši stranački dužnosnik Nacionalne fronte je uskraćivanje kredita nazvao "diskriminacijom na temelju političke opcije".

- Mi već mjesecima tražimo zajam francuskih ili europskih banaka. U ovom stadiju mi još uvijek nismo pronašli dovoljno zajmova za predsjedničku i druge kampanje – izjavio je Nicolas Bay, glavni tajnik Nacionalne fronte, za radio Europe 1.

[embed]https://twitter.com/nicolasbayfn/status/811851756569235456[/embed]

- Pravi je skandal što francuske banke ne igraju igru demokracije. Postoje pojedini kandidati koji imaju manje garancije od Marine Le Pen, ali su od banaka dobili kredite. To predstavlja pravi problem diskriminacije utemeljene na političkom mišljenju - dodao je.

Francuski mediji su u prošlosti objavljivali pisma u kojima zajmodavci uskraćuju novac Nacionalnoj fronti. Iz banke Societe Generale su poručili da sustavno odbijaju zahtjeve za zajmom svih političkih stranaka, obrazlažući potez dobrom poslovnom praksom i stremljenjem prema političkoj neutralnosti.

18. travanj 2024 18:43