Aktualno
StoryEditor

JPP na skliskim štengama

05. Listopad 2018.

Zagreb već mjesecima uveseljava sukob Grada i Importanne Centra u vezi s jednim običnim, premda pokretnim, ali dotrajalim štengama, kojima svakog dana kroz pothodnik prema Zrinjevcu hodočaste stotine tisuća ljudi iz Novog Zagreba i Turopolja, da cijelo Trnje i ne spominjemo. Elevator na ‘ničijoj zemlji‘, koji bi Grad pokrenuo, a kompanija ne da zbog navodne brige o sigurnosti, najbolji je primjer iščašenog hrvatskog javno-privatnog partnerstva.

>>>Grubišić: Pet razloga za zaustavljanje državnog financiranja svih uljanika

Ova varijanta realizirana je prije Plenkovića, pa čak i prije Bandića. No samo oni s duljim pamćenjem sjećaju se kako je Ciril Zovko svojedobno, u devedesetima prošlog stoljeća, tu elitnu zagrebačku građevinsku lokaciju dobio za kikiriki, jer je Tuđman navodno tako htio pokazati da je Hrvatska sigurna za ulaganja. Drugi ulagači nisu došli, ali se pokazalo da je Hrvatska bila sigurna za Zovka. A u priči o Importanne Centru ni dan-danas ne zna se gdje završava privatni, a gdje počinje javni interes.

>>>Bandić: Grad Zagreb je u četiri godine povukao 150 milijuna eura iz europskih fondova

Mogu samo zamisliti što će se dogoditi ako privatnik poželi zatvoriti ne samo pokretne stepenice, nego i cijeli ključni zagrebački pješački prolaz – zbog obnove ili prenamjene.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

24. svibanj 2024 21:57