Aktualno
StoryEditor

Kina će u idućih 20 godina kupiti 7.690 aviona

11. Rujan 2018.

Kineske zrakoplovne kompanije kupit će 7,690 novih zrakoplova u vrijednosti od 1.200 milijardi dolara u iduća dva desetljeća kako bi održale korak s rastućom potrošačkom i poslovnom potražnjom za zračnim prijevozom, procjenjuje Boeing.

>>>Kina u službu stavila novog nevidljivog lovca J-20

Najnovija procjena američkog proizvođača zrakoplova za razdoblje do 2037. godine veća je za 6,2 posto od lanjskih prognoza, kada je Boeing očekivao da će kineske kompanije do 2036. godine kupiti 7.240 zrakoplova, piše CNBC.

„Rast u Kini može se pripisati jačanju srednje klase u toj zemlji. Srednja se klasa utrostručila u posljednjih deset godina, a očekuje se da će se udvostručiti u sljedećih deset“, kazao je u utorak Randy Tinseth, potpredsjednik marketinga tvrtke Boeing Commercial Airplanes.

Boeing i njegov europski suparnik Airbus bore se kako bi povećali tržišni udjel u Kini, najbrže rastućem svjetskom tržištu zrakoplova, pa su su obje te kompanije otvorile proizvodne pogone u Kini.

>>>Slovenski Pipistrel gradi tvornicu ultralakih električnih aviona u Kini

Boeing također prognozira da će Kina do 2037. godine imati 18 posto svjetske komercijalne zrakoplovne flote, više od trenutnih 15 posto. Osim toga, Kini će biti potrebno više od 1.500 milijardi dolara u komercijalnim uslugama kako bi podržala flotu.


Pratite nas na društvenim mrežama [mks_social icon="facebook" size="48" style="square" url="https://www.facebook.com/lider10media/" target="_blank"][mks_social icon="linkedin" size="48" style="square" url="https://www.linkedin.com/company/lider-press-dd/" target="_blank"][mks_social icon="twitter" size="48" style="square" url="https://twitter.com/lider_press" target="_blank"][mks_social icon="instagram" size="48" style="square" url="https://www.instagram.com/lider.media/" target="_blank"]

 


 

04. prosinac 2023 14:32