Aktualno
StoryEditor

Njemački proizvođač autodijelova podijelit će više od tisuću otkaza

08. Studeni 2022.

Njemački proizvođač automobilskih dijelova Schaeffler najavio je u utorak da će do 2026. ukinuti ukupno 1.300 radnih mjesta, većinom u matičnoj Njemačkoj.

Schaeffler će u Njemačkoj ukinuti otprilike 1.000 radnih mjesta, objašnjavajući da se žele riješiti viška kapaciteta i smanjiti fiksne troškove, posebice u odjelu automobilskih tehnologija.

Radna mjesta bit će ukinuta uglavnom u administraciji i u odjelu istraživanja i razvoja motora s unutarnjim izgaranjem, ali manji broj bit će ugašen i u pogodnima.

U Njemačkoj će se ukinuti radna mjesta uglavnom u pogonima u Herzogenaurachu, Bühlu i Homburgu.

U Schaeffleru očekuju da će im otkazi uštedjeti oko 100 milijuna eura godišnje.

U prošlom krugu restrukturiranja u 2020. kompanija je već podijelila otkaze 4.400 radnika i trenutno ih širom svijeta zapošljava gotovo 83 tisuće.

U aktualnom okruženju ‘više nije dovoljno biti samo tehnološki lider‘, rekao je direktor odjela automobilske tehnologije Matthias Zink, ključno je da Schaeffler ima ‘konkurentnu strukturu troškova‘.

To će kompaniji omogućiti da dodatno ubrza proces transformacije i da bude potpuno spremna za elektrifikaciju osovinskog sklopa, objasnio je Zink.

Mjere su ‘važan korak prema osiguravanju rasta u budućnosti‘, ustvrdio je regionalni izvršni direktor za Europu Sascha Zaps.

23. studeni 2022 19:36