Aktualno
StoryEditor

Nove djelatnosti: Medikol u pedijatriju, Vestigo u catering, Ing-grad u prijevoz…

23. Travanj 2019.

Predmet poslovanja koji se prijavljuje u Sudskom registru ne treba promatrati kao popis djelatnosti kojima se tvrtka bavi, više je to popis namjera, od kojih se neke ostvare, a neke ne. No, zato su indikativne prijave promjene predmeta poslovanja, što obično ukazuje na diverzifikaciju, pa i zaokret u strategiji. U nastavku donosimo neke aktualne promjene.

Poliklinika MEDIKOL (u predstečaju) dodala je u popis djelatnosti pedijatriju. Ne znamo zna li itko od vlasnika, obitelji Rajković, kakav je puni naziv njihove tvrtke: Poliklinika za radiologiju, ginekologiju i opstetriciju, neurologiju, internu medicinu, onkologiju, medicinu rada, dermatologiju i venerologiju, nuklearnu medicinu, psihijatriju, urologiju, ortopediju, oftalmologiju, fizikalnu medicinu i rehabilitaciju i fizikalnu terapiju, otorinolaringologiju, opću kirurgiju, citologiju, anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje sa medicinsko biokemijskim laboratorijem, plastičnu, rekonstrukcijsku i estetsku kirurgiju i pedijatriju MEDIKOL.

VESTIGO, tvrtka za istraživanje i razvoj softvera, i dosad je bila registrirana i za promidžbu i trgovinu, a sad su još proširili djelatnosti za koje su se registrirali. Osim poduke iz informatike, nove djelatnosti su organiziranje sajmova, prijevoz osoba i tereta za vlastite potrebe, ali i pripremanje i usluživanje jela, pića i napitaka i pružanje usluga smještaja, te catering.

Zagrebački ING-GRAD, koji se bavi specijaliziranim  radovima u graditeljstvu, proširio je registraciju na prijevozničku djelatnost - prijevoz putnika i tereta u unutarnjem i međunarodnom cestovnom prometu, prijevoz osoba i tereta za vlastite potrebe, te agencijska djelatnost u cestovnom prijevozu.

Virovitičko komunalno društvo FLORA VTC proširilo je predmet poslovanja registracijom u Sudskom registru za održavanje čistoće javnih površina i usluge ukopa i kremiranja pokojnika u krematoriju unutar groblja.

Zagrebačka VODOOPSKRBA I ODVODNJA dosad se bavila isključivo javnom vodoopskrbom i odvodnjom. Nove djelatnosti u registraciji sad su ovjeravanje vodomjera i priprema vodomjera za ovjeravanje, uzorkovanje i ispitivanje zdravstvene ispravnosti vode za ljudsku potrošnju za vlastite potrebe, izvođenje priključaka na komunalne vodne građevine, proizvodnja energije u procesu obavljanja djelatnosti javne vodoopskrbe ili javne odvodnje, uključujući i prodaju, isporuke vode pročišćene na uređaju za pročišćavanje otpadnih voda u svrhu ponovnog korištenja, uključujući i prodaju, isporuke obrađenog mulja nastalog u postupku pročišćavanja otpadnih voda, uključujući i prodaju, te gospodarenje građevnim i drugim neopasnim otpadom koji nastaje u pogonu i održavanju komunalnih vodnih građevina.

Usluge informacijskog društva, te računalne i srodne djelatnosti novi su predmeti poslovanja za koje se registrirao TEPIH-CENTAR iz Zagreba. Inače, ta tvrtka kojoj je osnovna djelatnost prodaja tepiha i od ranije je registrirana za širok dijapazon djelatnosti, među ostalim za prijevoz, uzgoj usjeva, stoke, peradi, ribarstvo, proizvodnju hrane i pića…

TISAK PLUS dopunio je predmet poslovanja. FORTENOVINA tvrtka s najvećom mrežom kioska u Hrvatskoj već neko vrijeme ne bavi se samo prodajom novina i cigareta, već imaju cijeli dijapazon različitih usluga – lutrijske, bankarske, fotografske, prodaju ulaznica… Među ostalim, tvrtka od srpnja 2013. ima odobrenje HNB-a za mjenjačnice, ali se tek sad registrirala za mjenjačke poslove.

24. travanj 2024 15:55