Aktualno
StoryEditor

Odlazak rekordera: Julio Kuruc ide u mirovinu nakon 30 godina na čelu Podravske banke

15. Travanj 2019.

Najdugovječniji čelnik jedne banke u Hrvatskoj, Julio Kuruc, napušta poziciju predsjednika Uprave Podravske banke iz Koprivnice. Mandat mu ističe 17. travnja, a na čelu Banke bio je od 1. studenoga 1989., dakle gotovo 30 godina. Zajedno s njim funkcija prestaje i članici Uprave Davorki Jakir.

Novi je predsjednik Uprave dosadašnji član Uprave Goran Varat, novi mandat kao član Uprave dobio je Daniel Unger, a nova članica je Renata Vinković. Imenovani su na mandat od tri godine.

Kuruc odlazi u mirovinu krajem travnja, sa 43 godine radnog staža, samo nekoliko mjeseci prije navršene 67. godine života.

Smjena generacija na čelu Podravske banke kolidira s novim tehnološkim promjenama koje su zahvatile i bankarski sektor - od 4. industrijske revolucije i digitalizacije do kružne ekonomije.

Promjena na čelu Podravske banke uklopila se i u veliku smjenu generacija u bankarskom sektoru - unazad pet godina, Podravska banka je 18. banka koja dobiva novog čelnika. Nakon Kurucovog odlaska, najduži staž na čelu jedne banke imat će Miro Dodić, koji je predsjednik Uprave Istarske kreditne banke od 1998., a i on se vjerojatno sprema u mirovinu.

A čime će se najdugovječniji bankar baviti u mirovini? Najprije će spomenuti dva unuka. Osim toga, kao i ‘svaki Podravac‘, Julio Kuruc ima vinograd, s nešto ‘tuduma‘. Dio trsova napao je američki cvrčak, pa ih je zbog bolesti ‘zlatne žutice‘ morao uništiti. Ali tu je i voćnjak i nekoliko košnica, taman za umirovljeničku zanimaciju.

24. svibanj 2024 18:23