Aktualno
StoryEditor

Pauci su ‘cimeri iz snova‘, nemojte ih ubijati!

02. Lipanj 2018.

Iako su nam se svima u nekom trenutku popeli na vrh glave, pauci su prema novoj studiji zapravo vrlo korisni te ih nikako ne biste trebali ubijati!

Naime, prema pisanju portala Popular Science, pauci koje susrećete u svom domu gotovo bez iznimke su potpuno bezopasni, osim za insekte poput komaraca, koji nerijetko prenose različite bolesti, kao i za druge štetne nametnike.

>>>Strah od pauka i zmija je nasljedan

Nadalje, spomenute životinje za razliku od uvriježenog mišljenja nisu sklone napadanju ljudi, a velik broj čak i otrovnih vrsta sadrži otrov previše slab da bi vam mogao naškoditi.

Znanstvenici iz Sjeverne Karoline svoje su istraživanje proveli u pedesetak tamošnjih kućanstava i doslovno kod svih su otkrili paukove mreže.

>>>Četveronožni, dlakavi i repati posjeti staračkom domu mogu biti opasni

Ispitivanjem vlasnika utvrdili su da niti jedan od njih nije imao nikakvih ‘bliskih susreta‘ s paucima, zbog čega ponovno pozivaju da onu staru ‘živi i pusti živjeti‘ počnemo primjenjivati i na glavne junake ove naše priče.

Svjesni su, međutim, da pauci samom svojom pojavom bude strah, ponajprije zbog velikog broja nogu i predrasuda o njihovoj otrovnosti. Usprkos tome, predlažu da ih se poštedi i pusti natrag u prirodu.

24. travanj 2024 00:27