Aktualno
StoryEditor

Prijavite se na dm-ov natječaj i unaprijedite zdravlje i kvalitetu života žena u Hrvatskoj

04. Svibanj 2023.
Zajdeno za bolje sutra

Do 11. svibnja prijavite svoje projekte na natječaj  {ZAJEDNO} za bolje sutra ispunjavanjem online obrasca na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr

Znate li da istraživanja provedena na razini Europske unije pokazuju da je značajno veći udio muškaraca nego žena zaposlen na puno radno vrijeme te da se žene u većoj mjeri suočavaju s tjeskobom i pritiskom vezanim uz ravnotežu između privatnih i poslovnih obaveza? Ovakvi podaci kod mnogih izazivaju frustraciju, ali jednako tako mnoge potiču na daljnje djelovanje.

Kako bi ih u tom djelovanju podržao, dm je pokrenuo natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra, u sklopu kojeg će detektirati područja života žena u Hrvatskoj u kojima kao zajednica možemo ostvariti napredak, a zatim odabrati te podržati realizaciju projekata koji će imati dugoročno pozitivan učinak na zdravlje i dobrobit žena u Hrvatskoj.

Svi zainteresirani svoje projekte mogu prijaviti do 11. svibnja ispunjavanjem online obrasca koji je dostupan na mrežnoj stranici  jednizadrugezajedno.hr, a prijava je moguća u sljedećim kategorijama:

1) unapređenje i očuvanja fizičkog i mentalnog zdravlja žena

2) unapređenje kvalitete života žena

3) inovacije i proizvodi.

U prvoj se kategoriji mogu prijaviti projekti usmjereni na očuvanje i unapređenje fizičkog i mentalnog zdravlja žena, na poticanje i razvoj zdravijeg stila života te projekti koji izravno doprinose kvaliteti zdravstvene skrbi žena i unapređenju rada zdravstvenih ustanova. Projekti koji za cilj imaju rješavanje društvenih problema ili podizanje svijesti javnosti o problemima i temama kao što su prava žena mogu se prijaviti u kategoriji unapređenja kvalitete života žena, dok je u kategoriji inovacije i proizvodi moguće prijaviti prijedloge za uvrštavanje proizvoda hrvatskih proizvođača u ponudu dm-a te inovacije čiji je cilj promicanje zdravlja žena.

Napredak u smjeru stvaranja bolje budućnosti žena u Hrvatskoj moguć je ako se tvrtke, nevladine udruge, ustanove, jedinice lokalne i područne samouprave, neprofitne pravne osobe i hrvatski proizvođači udruže. Zato dm poziva sve čija vizija bolje budućnosti žena u Hrvatskoj podrazumijeva inicijative, edukacije, proizvode ili inovacije koji će poboljšati neki zdravstveno-socijalni aspekt života žena da prouče pravila i uvjete natječaja na mrežnoj stranici jednizadrugezajedno.hr te prijave svoje projekte na natječaj {ZAJEDNO} za bolje sutra.

25. travanj 2024 18:27