Aktualno
StoryEditor

Specijal na sto stranica: Petsto omiljenih brendova generacije Z, Y, X i ‘baby boomera‘

26. Travanj 2018.

Pripadnici četiri najmoćnije potrošačke generacije generacije Z, Y, X i ‘baby boomera‘ otkrili su koji su im najdraži brendovi na hrvatskom tržištu. U istraživanju koje je za Lider provela agencija Hendal među ispitanicima iz cijele Hrvatske izdvojili su 500 omiljenih robnih marki u 23 kategorije, od onih prehrambenih, tehnoloških, digitalnih, financijskih, kozmetičkih, higijenskih pa do luksuznih.

Mnogi očekivani, a i neočekivani rezultati istraživanja o brendovima objavljeni su uz to u ‘Liderovu‘ specijalnom izdanju ‘Brendovi‘. Na sto stranica, među ostalim, brojne su rang-liste, od onih o brendovima s najboljim korisničkim iskustvom, onih koji se najviše spominju u pozitivnom kontekstu, najbrže i najčešće reagiraju na korisničke upite, do onih koje vole žene, jedan od omiljenih ciljanih trofeja marketingaša. Ima tu i i top-lista najinovatnijih, najodrživijh, najuglednijih kompanija, pa i najvrjednijih svjetskih robnih marki. Detaljno se i analiziraju.

>>>Novi broj Lidera – Diona i Agrokor: Velike sličnosti i male razlike između propasti Kutle i Todorića

U ‘Brendovima‘, među ostalim, brendovski menadžeri objašnjavaju zašto proizvodima treba odgoj, ambasadori prosipaju šarm, a influenceri  pripovijedaju o šetnji po društvenim mrežama i posljedicama curenja osobnih podataka s Facebooka. Na primjerima se pokazuje kako se može pospješiti korisničko iskustvo, poslovna mantra današnjice. A dok kročimo kroz četvrtu industrijsku revoluciju, ‘Brendovi‘ gledaju i u prošlost, među kompanije nastale prije početka 20. stoljeća, dok se još nije razmahala ni druga industrijska revolucija. Provocira se pomalo i s vezama brendova i antifašista. Dok štedi na kućanskim aparatima i guta žestice i čokolade, malotko spominje jugoslavenske narodne heroje i opterećuje se ideološkim odrednicama u nazivima kompanije. Za to su tu ‘Brendovi‘.

Nude se i savjeti za rebrendiranje, postupanje u kriznim situacijama pa i o novim potencijalnim zaposlenicima u svijetu brendiranja. Pripadnici četiri moćna potrošačka naraštaja iz cijele Hrvatske čak su otkrili i koji su im najdraži sportski klubovi. Jedan klub (mali ‘hint‘: riječ je o nogometnom) dobio je najviše glasova među tri od četiri ispitane generacije i pobijedio u kategoriji sportskih klubova.

Svakakve će još navijačke strasti raspiriti specijal ‘Brendovi‘ koji je na tržištu uz Lider od 27. travnja (26. travnja u Zagrebu).

22. ožujak 2023 09:09