Aktualno
StoryEditor

Tvrtke i karijere: Promjene u Zagrebačkom holdingu, Gradskoj plinari Zagreb…

22. Siječanj 2019.

Jedna od najmoćnijih žena hrvatskog biznisa, Ana Stojić Deban, uz funkciju predsjednice uprave Zagrebačkog holdinga, od 31. prosinca nova je direktorica GRADSKE PLINARE ZAGREB d.o.o. umjesto Tihane Colić. Ovih je dana i Zagrebački holding dobio pojačanje u upravi – nova, četvrta članica, od 2. siječnja je Marica Dusper, uz predsjednicu uprave Anu Stojić Deban, te Danijelu Franić i Bernarda Mršu. Promjena u GRADSKIM GROBLJIMA ZAGREB d.o.o. je umirovljenje direktorice Ljerke Ćosić, a na njeno je mjesto postavljen Patrik Šegota, član stranke Milana Bandića.

Član uprave RBA Ivan Žižić novi je predsjednik nadzornog odbora tvrtke RAIFFEISEN LEASING d.o.o. iz Zagreba. S čela odbora odlazi Michael Georg Muller, predsjednik uprave RBA. Članovi NO-a čine Dieter Scheidl (zamjenik), Toni Jurčić, Irhad Fazlić i Daniel Mitteregger.

Inina tvrtka STSI - INTEGRIRANI TEHNIČKI SERVISI d.o.o. za održavanje, inženjering i izvođenje investicijskih projekata ima novog člana nadzornog odbora Stjepana Nikolića. Darko Markotić (predsjednik), Gabor Horvath (zamjenik), Davorka Tancer i Radivoj Čemeljić čine NO. Bengt Viktor Oldsberg prestao je biti član.

Austrijsko dioničko društvo NOVOMATIC AG preuzelo je vlasništvo tvrtke NOVO GAMING d.o.o. Zagreb za igre na sreću na automatima, koju je dosad vodila tvrtka NOVOMATIC Gaming Industries GmbH. Obje tvrtke dio su grupacije NOVOMATIC koju je 1980. godine osnovao milijarder Johann Graf. Predsjednik uprave tvrtke je Amed Hadžiaganović i dijeli mjesto prebivališta sa sjedištem tvrtke (Karlovačka cesta 36 b), Erich Kirchberger član je uprave, a prokurist tvrtke dijeli ime sa ministrom financija - Zdravkom Marićem.

Kamp GLAVOTOK d.o.o. ima novu direktoricu Milenu Dunato-Dombaj, koja na toj poziciji zamjenjuje Sanjina Barbalića koji ostaje u vlasničkoj sedmorki. Uz njega, vlasnici tvrtke su Denis Baranić (također član nadzornog odbora), Bojan Baranić, Marija Baranić, Marijan Barbalić (član NO-a), Marijana Barbalić te MARINA PUNAT GRUPA d.o.o.

Boris Mičetić više nije član uprave GRADSKOG KOMUNALNOG DRUŠTVA DOBRA d.o.o. Kukuljanovo, a na njegovo mjesto, kao jedini član, došao je Tomislav Matić. Vlasnik društva je Grad Bakar.

Nikola Akrap od početka godine prestao je biti član uprave tvrtke NIVA d.o.o. iz Splita koja se bavi iznajmljivanjem jahti i jedrilica. Antonio Kuzmanić sada je jedini vlasnik, direktor i član uprave tvrtke.

Tomislav Rožić (dosadašnji prokurist) i Petra Rožić Jalšovec novi su direktori tvrtke GRADITELJSTVO-ROŽIĆ d.o.o. iz Jastrebarskog. Nikola Rožić vlasnik je tvrtke, a Marica Rožić i Marijan Jalšovec prokuristi. Tvrtka se bavi proizvodnjom i transportom kamena.

Dubravko Zeljak prestao je biti direktor putničke agencije MARINE AIR d.o.o. iz Zageba čiji je vlasnik. Ranko Bebić i Morana Bolfek su direktori, a Silvija Vešligaj, Ivan Kos, Ranko Bebić i Vidica Dražić suvlasnici.

Kristina Kraljić postala je vlasnica tvrtke IDEAL PLUS d.o.o. iz Zagreba, uz Aleksandra Kraljića, a oboje su i prokuristi. Vedran Vučinović direktor je tvrtke.

Sandra Bilić i Damir Tot izašli su iz uprave HŽ-ove tvrtke TEHNIČKI SERVISI ŽELJEZNIČKIH VOZILA d.o.o. Kruno Cavrić novi je član uprave čiji je predsjednik Goran Jurišić.

Tvrtka SCHEIDT&BACHMANN-TUBS d.o.o. ostaje jedini vlasnik tvrtke za trgovinu naftnim derivatima iz Donjeg Stupnika JADRAN PETROL d.o.o. Iz vlasničke strukture izašla je tvrtka SPECIJALNA OPREMA d.o.o. Donji Stupnik. Direktor ostaje Tomislav Rajić.

Željka Božić izašla je iz uprave kompanije za distribuciju auto opreme ROX d.o.o. iz Zagreba, čiji je vlasnik i predsjednik uprave Ivo Krištić. Članovi uprave ostaju Marko Kopić i Dalibor Štabarković.

Edward Felbar upisan je kao direktor tvrtke H-ABDUCO d.o.o. iz Zagreba, u vlasništvu tvrtke HETA Asset Resolution Hrvatska d.o.o. za prodaju nekretnina. Suzana Skorija direktorica je tvrtke, a Natalija Pećanić Petrinjak prokuristica.

Predsjednik dubrovačkog Gradskog vijeća Marko Potrebica dobio je novi četverogodišnji mandat ravnatelja Studentskog centra Dubrovnik.

Ivan Begić novi je vlasnik tvrtke CIVITUS VETUS d.o.o. iz Dubrovnika, nepunih godinu dana nakon što je postao član uprave (14. veljače). Tvrtka se bavi građevinarstvom i trgovinom, a bila je u vlasništvu tvrtke Konstrukta d.o.o. iz BiH.

Anja Golubović više nije vlasnica tvrtke A.C. INTEGRA d.o.o. iz Rijeke, koja se bavi prodajom automobila i motornih vozila. Jedina vlasnica ostaje Lea Golubović, a Davor Golubović član uprave.

Jozo Piškorjanac više nije član nadzornog odbora tvrtke KARAŠICA-VUČICA d.d. za vodno gospodarstvo i graditeljstvo iz Donjeg Miholjca. U NO-u ostaju Goran Boloban (predsjednik), Mladen Pandurić (zamjenik), te Ivan Šelej i Vlasta Tukerić.

Slaven Matuhina postao je članom uprave veleprodajne tvrtke LORIMEX d.o.o. čiji vlasnik Slavko Matuhina napušta mjesto direktora i postaje prokurist.

Moreno Franković novi je član uprave tvrtke MOND COMMERCE d.o.o. u vlasništvu Rafaele Kranjac Zupičić i Vlade Kranjca. Rafaela Kranjac Zupičić također je direktorica tvrtke, a Vlado Kranjac direktorsku poziciju zamjenjuje prokurom.

Tvrtka VODOPRIVREDA d.o.o. iz Buzeta ostaje u rukama 42 vlasnika, nakon što su je napustili Ivan Miličić i Miro Majcan. Direktor tvrtke je Vanja Vižintin, a prokurist Valter Vižintin.

21. travanj 2024 15:26