Poslovna scena
StoryEditor

‘Farmal je prisiljen na restrukturiranje i otpuštanje ‘

03. Ožujak 2014.
Piše:
lider.media

Kako bi uspješno odgovorio na izazove novih tržišnih okolnosti, osigurao nastavak urednog poslovanja i zadržao konkurentnost, domaći proizvođač lijekova Farmal iz Ludbrega provest će proces restrukturiranja tvrtke i smanjenja troškova poslovanja, javljaju iz tvrtke.

- Tvrtka Farmal u 2013. se već uspješno stabilizirala uz veliku podršku njemačkog vlasnika Dermapharm AG, no zbog novih mjera štednje u zdravstvu prisiljena je na novo restrukturiranje kroz smanjenje 40-ak radnih mjesta. Neprestano smanjenje cijena lijekova u 2013. i najava novih smanjenja u 2014., uz istovremeno produženje rokova plaćanja kao i preporuke liječnicima za propisivanje najjeftinijih lijekova na tržištu, negativno utječu na likvidnost i poslovanje tvrtke, kažu iz Farmala.

Farmal mjerama restrukturiranja želi stabilizirati poslovanje tvrtke i zadržati svoju poziciju značajnog generatora razvoja gospodarstva kako lokalnog u Varaždinskoj županiji, tako i nacionalnog. Mjere restrukturiranja nužne su kako bi se osigurao budući razvoj Farmala i održala distribucija kvalitetnih, učinkovitih i sigurnih, te cjenovno konkurentnih lijekova, a sve sa ciljem nastavka etičke suradnje s liječnicima radi očuvanja i unaprjeđenja zdravlja bolesnika.- Ove kratkoročne bolne mjere i rezovi trebale bi osigurati dobru osnovu za povratak Farmala na tržišnu poziciju koju smo držali do 2013. godine. Cilj nam je osigurati opstanak tvrtke i čim prije ponovno početi zapošljavati. Bez poduzimanja ovih mjera jedino bi nam preostalo staviti ključ u bravu - izjavio je dr. Mladen Ille, predsjednik Uprave Farmala.

02. svibanj 2024 08:31