Poslovna scena
StoryEditor

Flammifer: Isporučeno osam protupožarnih vozila vrijednih 3,2 milijuna kuna

25. Srpanj 2016.

"Poznato je da se požari vrlo brzo šire i da je od krucijalnog značenja brzina vatrogasne intervencije. Ova vozila mogu poslužiti upravo da se u takvim slučajevima na vrijeme stigne na mjesto početnog požara i da se brzo intervenira i spriječi razvoj požara većih razmjera", kazao je danas tehnički ministar zaštite okoliša i prirode Slaven Dobrović prilikom preuzimanja vatrogasnih vozila u ozaljskom Flammiferu.

Isporuka se sastoji od osam lakih navalnih protupožarnih vozila proizvedenih po narudžbi Ministarstva zaštite okoliša i prirode koja odlaze na svoja krajnja odredišta-nacionalne parkove i parkove prirode- NP Brijuni, NP Mljet, NP Paklenica, te Parkove prirode Telaščica, Učka, Biokovo, Vransko jezero i Lastovsko otočje.

Isporučena protupožarna vozila izrađena su dogradnjom i adaptacijom na Mitsubishijev pick-up L200, a u vatrogasnom dijelu imaju spremnik vode od 320 litara, spremnik pjenila zapremine 30 litara, pogonski motor s pumpom visokog tlaka, brzo navalno vitlo sa 60 metara crijeva i dodatnu vatrogasnu opremu. Ukupna vrijednost svih osam vozila je 3.274.325 kuna (s PDV-om), što je financirano sredstvima iz Projekta integracije u EU Natura 2000. Ugovor je potpisan 30. ožujka 2016. godine i vozila su isporučena u ugovorenom roku.

05. svibanj 2024 09:03