Poslovna scena
StoryEditor

Javnom ponudom dionica financirat će se terminal Škrljevo

01. Ožujak 2015.

Luka Rijeka uskoro će krenuti u novu javnu ponudu dionica prema modelu sekundarne javne ponude (SPO). Potvrdio nam je to predsjednik Uprave Luke Rijeka Vedran Devčić, a cilj je novom dokapitalizacijom financirati investicijski strateški projekt modernizacije i proširenja lučkog terminala Škrljevo

Riječ je o najvećoj investiciji Luke Rijeka vrijednoj više od 350 milijuna kuna.

– Već su ishođene pravomoćne građevinske dozvole, a tijekom 2014. godine provedeno je niz pripremnih aktivnosti za postupak dokapitalizacije. Izabran je aranžer izdanja te financijski i pravni savjetnik. Napravljena je dubinska pravna, financijska i porezna analiza poslovanja za razdoblje 2012. – 2014. godine, a doneseni su i dugoročni planovi poslovanja – rekao je Devčić.

Dionice Luke Rijeka d.d. već se nalaze u kotaciji redovnog tržišta Zagrebačke burze od 2003. godine. Kada se očekuje javna ponuda nove emisije dionica na tržištu kapitala, Devčić nije mogao reći. Napomenuo je da je postupak u proceduri, odnosno da nakon što Nadzorni odbor usvoji revidirane godišnje financijske izvještaje za 2014. godinu slijedi poziv za redovnu glavnu skupštinu tvrtke. Na njoj će se raspravljati o svim detaljima postupka i modela dokapitalizacije Luke Rijeka, a nakon toga krenulo bi se u postupak emitiranja dionica.

25. travanj 2024 22:53