Poslovna scena
StoryEditor

Osijek-Koteks potpisao ugovor vrijedan 8,3 milijuna kuna

11. Prosinac 2012.

Predstavnici grada Osijeka i građevinske tvrtke Osijek-Koteks potpisali su danas ugovor o izgradnji prometnih površina i oborinske kanalizacije u industrijskoj zoni Nemetin, vrijedan 8,3 milijuna kuna.

Ugovorom je predviđena izgradnja prometnih površina i kolnika, duljine 2,2 kilometra, 4,4 kilometra pješačkih staza, 2,2 kilometara oborinske kanalizacije te javne rasvjete, u roku od 10 mjeseci od uvođenja u posao.

Osječki gradonačelnik Krešimir Bubalo kazao je kako se, nakon popunjavanja poslovne zone Tenja, kreće u realizaciju projekta industrijske zone Nemetin, za koju je već pristiglo 15 pisama namjere zainteresiranih ulagača.

Najavio je pritom da će gradska uprava ponuditi pogodnosti poput manjeg komunalnog doprinosa i povoljne cijene kupnje zemljišta za što će uskoro biti raspisan natječaj.

Gradska uprava zonu planira popuniti do 2020. godine, rekao je Bubalo ističući kako je riječ o području koje je prometno dobro pozicionirano, jer je u blizini riječne i zračne luke te međunarodnog prometnog V.c koridora.

Predsjednik Uprave Osijek-Koteksa Herman Molzbichler izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora i nastavkom suradnje s gradom Osijekom, a član Uprave Ivica Crnković projekt i njegovu realizaciju u ugovorenom roku smatra značajnim za ukupan razvoj grada, kao i buduće poslovanje tvrtke.

28. siječanj 2023 00:45