Poslovna scena
StoryEditor

Požeški Plamen dobit digao 79 posto

14. Kolovoz 2013.
Piše:
lider.media

Požeška ljevaonica Plamen poslovala je u prvom polugodištu s dobiti od 7,2 milijuna kuna, 79 posto većom nego u istom razdoblju lani.

Kako nam javljaju iz kompanije na čijem se čelu nalazi Vinko Matijević, ukupan je prihod u istom razdoblju iznosio 73,4 milijuna kuna, što je rast od 16 posto u odnosu na prvu polovicu 2012. godine, dok su investicije premašile 27 milijuna kuna.

Podsjetimo, nakon što je u intervjuu Lideru ispričao kako je mjesecima čekao dozvolu za širenje proizvodnje, dozvola je konačno u svibnju i stigla.

Nakon što je preživio dva stečaja i promijenio vlasničku strukturu, Plamen posljednjih godina bilježi stalan rast prihoda i dobiti. Zbog velikog broja narudžbi tvornica radi u tri smjene, svaka je subota radna, no potražnja je i dalje veća od kapaciteta. 

Matijevići su planirali uložiti 120 milijuna kuna u novu opremu i prostore, no državna birokracija više od godinu dana nije izdavala potrebne dozvole, zbog čega je vrijedna oprema stajala u tvorničkom krugu i proizvodnja se nije mogla proširiti, što bi donijelo stotinjak novih radnih mjesta.

20. travanj 2024 10:09