Poslovna scena
StoryEditor

Sustav fiskalizacije ima izgleda postati izvozni proizvod

13. Siječanj 2013.
Piše:
lider.media

Osim što se Porezna Uprava hvali kako sustav fiskalizacije savršeno funkcionira, a više od 300 inspektora češlja kafiće, restorane i druge koji su njome zahvaćeni, zbog uspješnosti provedbe postavlja se pitanje može li sustav postati izvozni proizvod.

Doduše, fiskalizacija se provodi u tzv. tranzicijskim zemljama pa se zbog toga mogući izvoz ograničava na te države. Treba napomenuti da je susjedna BiH još lani provela fiskalizaciju, ali prati li se pisanje tamošnjih medija s uvezenim sustavom iz Bugarske, uočava se, nitko nije zadovoljan. Kad je riječ o sustavu koji je zaživio u Hrvatskoj, njega je izradila tvrtka APIS IT kojoj je na čelu Hrvoje Somun. 

-Naši su se sustavi tijekom povijesti pokazali vrlo sigurni i stabilni, zato nemamo razloga sumnjati da će se i projekt fiskalizacije nastaviti bez teškoća-tvrde u APIS IT-u. Na pitanje može li sustav izaći na strana tržišta kažu da je ubuduće moguć i scenarij u kojem sustav postaje izvozni proizvod, no u ovom su trenutku u APIS IT-u anganžirani na potpori fiskalizaciji i projektima porezna i carinske uprave povezanima uz skorašnji ulazak u EU.-Nažalost, eventualni plasman na druga tržišta morat će malo pričekati-napominju u APIS IT-u. 51 posto te tvrtke je u vlasništvu Hrvatske vlade, a 49 Grada Zagreba.

29. travanj 2024 03:43