Aktualno
StoryEditor

Uber platio 10 milijuna dolara kako bi se vratio na filipinske ceste

29. Kolovoz 2017.

Američka platforma za usluge prijevoza Uber objavila je u utorak da je platila gotovo 10 milijuna dolara kazni i kompenzacija vozačima na ime izgubljenih prihoda kako bi ponovno ishodili dozvolu za rad na Filipinima, suspendiranu zbog ignoriranja propisa.

Filipinska agencija za promet obustavila je sredinom kolovoza Uberovu dozvolu za rad na mjesec dana, uz obrazloženje da se kompanija oglušila o dekret vlade o zabrani novih aplikacija za usluge prijevoza.

>>>Khosrowshahia novi izvršni direktor Ubera

U utorak odlučili su poništiti suspenziju nakon što je Uber platio kaznu od 190 milijuna pezosa (3,7 milijuna dolara), plus još 300 milijuna pezosa (5,8 milijuna dolara) nadoknada za izgubljene prihode vozačima za trajanja suspenzije.

- Odluka je bila teška, nepopularna, no kao regulatorno tijelo preuzimamo na sebe taj teret. To je dio našeg posla, kazala je glasnogovornica filipinske agencije Aileen Lizada.

Uber je nastavio s radom nedugo nakon objave informacije o plaćanju kazni i naknada.

- Postupili smo u skladu sa zahtjevima regulatora i zahvalni smo na prilici da ponovno pružamo usluge na Filipinima, kazala je za AFP glasnogovornica filipinskog ogranka Ubera Catherine Avelino.

Agencija za promet lani je zabranila nove aplikacije za usluge prijevoza, poput Ubera i jugoistočnog azijskog rivala Graba, budući da su razmatrali moguću regulaciju tog rastućeg sektora.

>>>Poslovanje Ubera treba zabraniti

Uber je dozvolu za poslovanje na Filipinima ishodio 2015. godine i trenutno broji oko 66.000 vozača, podsjeća AFP.

03. veljača 2023 00:50