Aktualno
StoryEditor

Ususret Danu velikih planova: ugledni kineski ekonomist Su Qingyi o posljedicama trgovinskog rata Kine i SAD-a

19. Kolovoz 2019.

Pored niza uglednih govornika iz gospodarskog života zemlje, ovogodišnji Dan velikih planova u svom 11. izdanju ponudit će i ‘nešto sasvim drugačije‘.

Posebni gost jednog od najutjecajnijih poslovnih skupova u regiji, koji se održava 25. rujna u zagrebačkom Westinu, bit će ugledni kineski ekonomist Su Qingyi, čije će se predavanje fokusirati na trgovinski rat između Kine i SAD-a i posljedice ovog zaoštravanja između dviju najvećih svjetskih ekonomija na globalnu ekonomiju.

Možda mnogima u Hrvatskoj još uvijek dalek, ovaj rat može imati iznimno velike posljedice na ekonomiju Europske unije, time i Hrvatske, posebice imajući u vidu tendenciju eskaliranja sukoba. Čuti kinesku perspektivu iz prve ruke stoga će sasvim sigurno biti iznimno zanimljivo.

[mks_button size="large" title="Prijavite se na Dan velikih planova" style="rounded" url="http://lider.events/dvp/registracija/" target="_self" bg_color="#1e73be" txt_color="#FFFFFF" icon="" icon_type="" nofollow="0"]

Zamjenik direktora Odjela za međunarodnu trgovinu na Institutu za globalnu ekonomiju i politiku (IWEP) pri Kineskoj akademiji društvenih znanosti (CASS) specijalizirao je proučavanje međunarodne trgovine s naglaskom na globalne vrijednosne lance, upravljanje trgovinom i kinesku vanjsku trgovinu.

Doktor Su diplomirao je matematiku na Sveučilištu Shandong 2006. i potom magistrirao i doktorirao ekonomiju na postdiplomskom studiju Kineske akademije društvenih znanosti. Prije dolaska na IWEP, ovaj mladi kineski stručnjak radio je u Odjelu za ekonomska istraživanja Kineskog centra za međunarodnu gospodarsku razmjenu od 2012. do 2014.

Osim niza znanstvenih radova, Su redovito objavljuje u kineskim medijima poput China Dailya i Global Timesa, a suautor je i knjiga ‘The Full Text Analysis of TPP‘ i ‘Trade Value Added in APEC Region‘.

Ne propustite priliku za druženje s najuspješnijim poduzetnicima, prijavite se na vrijeme za sudjelovanje na 11. Danu velikih planova koji se održava 25. rujna u zagrebačkom Westinu.

20. travanj 2024 06:32