Aktualno
StoryEditor

Vlasničke promjene: Press Glass i Mall.hr dobili nove vlasnike, Nexus izašao iz Požgaj grupe

26. Veljača 2019.

Luksemburški AMG preuzeo je vlasništvo PRESS GLASSA d.o.o. iz Jalžabeta od poljske tvrtke FiNCo PG. Uprava je ostala nepromijenjena – predsjednik Igor Vlahović i član Cezary Robert Ziółkowski.

Web trgovina Mall.hr dobila je novog vlasnika

Češka tvrtka SULLY SYSTEM preuzela je vrtku INTERNET MALL d.o.o. iz Zagreba od nizozemskog NETRETAIL HOLDINGA. Lea Benedejčič, Dušan Zabrosdsky i Petr Tomašek ostali su na svojim direktorskim pozicijama u tvrtki koja je u razvojnom ciklusu, u prve tri godine, ostvarila više od 23 milijuna kuna gubitaka. Novi vlasnik jedan je od većih web trgovaca u srednjoj i istočnoj Europi i upravlja web trgovinama u Češkoj, Slovačkoj, Poljskoj, Mađarskoj i Sloveniji.

Nexus izašao iz Požgaj grupe

Fond rizičnog kapitala NEXUS FGS izašao je iz vlasništva POŽGAJ GRUPE. Formalno, prestao je biti vlasnik POŽGAJ FLOORINGA d.o.o., tvrtke koja je pak jedini vlasnik PARKETA POŽGAJ d.o.o. Zdravko Požgaj kao jedini vlasnik ukinuo je nadzorni odbor, te iz uprave povukao Ivana Požgaja i Danijela Benčića, pa sad FLOORINGOM, koji nema ni jedan aktivan žiro račun, upravlja Nikola Požgaj. On je izlaskom Tonija Đikića iz uprave ostao i jedini član uprave POŽGAJ GRUPE.

Ostale vlasničke promjene

Suvlasnik KROJOSTILA iz Jakovlja Stjepan Grgec prepustio je kompletno vlasništvo Djurdjici Grgec, ali je zajedno s njom ostao na poziciji direktora.

Pero Jurić više nije ni suvlasnik ni direktor tvrtke ENISON iz Zagreba. Srećko Raič ostao je jedini vlasnik i direktor tvrtke specijalizirane za projektiranje, izvođenje i održavanje termotehničkih instalacija.

Malteška kompanija ABALONE ASSET MANAGEMENT LIMITED novi je vlasnik tvrtke FLIO d.o.o. iz Zagreba, koja je dosad bila u vlasništvu tvrtki iz Luksemburga - od 2016. Vlasnik FLIA bio je VAN BURG S. A. d.d., godinu kasnije preuzeo ga je COBALCAN S.A., a od studenog 2017. do sad vlasnik je bila tvrtka KALIKA (LUXEMBOURG) S.A.

19. travanj 2024 14:59