Aktualno
StoryEditor

Williamson: Rusi razmišljaju kako prouzročiti tisuće smrti, stvoriti potpuni kaos u Britaniji

26. Siječanj 2018.

Britanski ministar obrane upozorio je da Rusija nastoji napadom na infrastrukturu zemlje naštetiti britanskom gospodarstvu, što bi, kako je upozorio, moglo prouzročiti "na tisuće i tisuće smrti", prenosi u petak The Telegraph.

Odnosi između Rusije i Velike Britanije su zategnuti. Premijerka Theresa May je prošle godine optužila Moskvu za vojnu agresiju, a u prosincu je ministar vanjskih poslova Boris Johnson kazao da postoje dokazi koji upućuju na miješanje Rusije u izborne procese u zapadnim zemljama.

>>>Fallon: Rusija naoružava dezinformacije, stvara eru nakon istine

Rusi se, kako se slikovito izrazio ministar Gavin Williamson, neće pojaviti u South Bayu u Scarboroughu, već razmišljaju kako "Britaniji nanijeti što više štete".

- Kako naštetiti britanskom gospodarstvu, uništiti njezinu infrastrukturu i u stvari prouzročiti na tisuće i tisuće smrti i stvoriti potpuni kaos u zemlji, pojasnio je ministar.

>>>Velika Britanija uspostavlja jedinicu za pojačanu borbu protiv lažnih vijesti

- To je stvarna prijetnja i vjerujem da se s njom trenutno suočavamo, dodao je Williamson, kojega smatraju mogućim nasljednikom premijerke May.

Kremlj opetovano odbacuje bilo kakvo miješanje u izbore u stranim zemljama i ističe da se proturuska histerija širi Europom i SAD-om.

28. siječanj 2023 17:26