Aktualno
StoryEditor

Z. Marić: Vlada će skrbiti za očuvanje proizvodnje i radnih mjesta u sisačkoj rafineriji

26. Siječanj 2018.

Ministar financija Zdravko Marić u petak je kazao da će Vlada skrbiti i činiti što je moguće više da se očuvaju proizvodnja i radna mjesta u sisačkoj rafineriji, tim više što je sisačko-moslavački kraj u donjem dijelu ljestvice po nekim gospodarskim pokazateljima.

>>>Župan Žinić: Sisačka rafinerija mora opstati, nećemo dopustiti gašenje proizvodnje

Na upit novinara što će Vlada poduzeti da se spase radna mjesta u sisačkoj rafineriji, Marić je kazao da je naglasak Vlade ne samo na novim radnim mjestima nego i na očuvanju postojećih.

Istaknuo je i da je kod Rafinerije nafte Sisak izuzetno važan element i to što je sisačko-moslavački kraj po nekim gospodarskim pokazateljima u donjem dijelu ljestvice zemlji.

"Naravno da ćemo kao Vlada skrbiti o tome i činiti što je moguće više da se očuva proizvodnja i poglavito radna mjesta", kazao je Marić na marginama Prve porezne konferencije na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu.

>>>Ćorić radnicima Rafinerije: Ne strahujte za budućnost

Ina je krajem prošloga tjedna izvijestila da je pripremila prijedlog organizacijskih promjena u Rafineriji nafte Sisak, koji podrazumijeva prijevoz naftnih poluproizvoda između rafinerija Sisak i Rijeka i prekid rada postrojenja FCC u sisačkoj rafineriji, što znači i smanjenje broja radnika za maksimalno 40 u drugoj polovini ove godine.

12. travanj 2024 09:45