Biznis i politika
StoryEditor

iNovine uvode opciju plaćanja kriptovalutama

20. Srpanj 2022.
foto Shutterstock

iNovine, jedan od najvećih maloprodajnih kioska u Hrvatskoj, koje posluju u sastavu BAT-a, uvode novu uslugu plaćanja kriptovalutama, čime postaju prvi kiosk u Hrvatskoj koji nudi mogućnost plaćanja u kriptovalutama na fizičkim prodajnim mjestima. Kako navode u priopćenju, projekt se realizirao u suradnji s tvrtkom Electrocoin pa je tako odsad moguće brzo i sigurno plaćanje kriptovalutama putem platforme PayCek na svim prodajnim mjestima, njih više od 250 diljem Hrvatske.

- Digitalizacija i uvođenje inovacija ključni su za dugoročno unaprijeđenje i održivost poslovanja, što je u skladu s ESG strategijom koja je usvojena na razini cjelokupne BAT Grupe. Isto tako, mi u iNovinama kontinuirano osluškujemo zahtjeve s tržišta, a implementacija sustava za procesiranje kripto uplata upravo i omogućuje prilagodbu poslovanja novim generacijama kupaca koji sve manje koriste gotovinu pri plaćanju. Riječ je o trendu koji je ponajviše zaživio u vrijeme pandemije kada se građanima sugerirala beskontaktna kupovinanaglasio je Jurica Jurič, direktor iNovina.

Plaćanje kriptovalutama realizira se putem Electrocoinove platforme PayCek, a moguće je platiti s 14 kriptovaluta - bitcoin, ether, bitcoin cash, USDT, USDC, XRP, solana, litecoin, dai, stellar, dogecoin, eos, BUSD i near.

- Ako osoba, primjerice, kupi proizvode u vrijednosti 100 kuna i želi platiti u kriptovalutama, u trenutku kada mi preko PayCeka javimo iNovinama da je uplata obrađena, iNovine dobivaju svojih 100 kuna, dok mi u Electrocoinu u potpunosti obrađujemo kriptovalutnu transakciju. Platforma PayCek za prihvaćanje plaćanja kriptovalutama jamči sigurnost svakoj tvrtki koja želi omogućiti svojim klijentima tu mogućnost - naglasio je direktor Electrocina Nikola Škorić.

18. travanj 2024 06:57