Klub izvoznika
StoryEditor

Ministri Oleg Butković i Davor Filipović posjetili JGL

24. Ožujak 2023.
Oleg Butković i Davor Filipović u posjetu JGL-u

Potpredsjednik Vlade Republike Hrvatske i ministar prometa, mora i infrastrukture Oleg Butković, uz ministra gospodarstva i održivog razvoja Davora Filipovića sa suradnicima, posjetili su danas JGL.

Susret je započeo radnim sastankom na kojem su predsjednik Upravnog odbora Ivo Usmiani i izvršni direktor Mislav Vučić prezentirali poslovanje JGL-a, ostvarene rezultate za 2022. godinu i daljnje planove razvoja kompanije. Uz njih, domaćini susreta bili su i zamjenik predsjednika Upravnog obora JGL-a Dino Ćoza Saršon, članice Upravnog odbora Eva Usmiani Capobianco i Dorotea Pernjak Banić, direktor korporativnih financija Anton Barbir, direktorica korporativnog računovodstva i poreza Verica Crnković te savjetnik za korporativne poslove Bruno Mihanović.

- Naše projekte Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja, kao i HBOR, podržavaju već dugi niz godina. Povijest uspješne suradnje JGL-a i MINGOR-a počela je 2009. godine kad nam je dodijeljen status nositelja poticajnih mjera. Smatramo da je upravo ovakva uspješna suradnja pravi iskaz podrške hrvatskim izvoznicima i ključna poluga JGL-u za razvoj i rast poslovanja. Zahvaljujući investicijama koje su podržali, JGL je kreirao dodanu vrijednost za kompaniju, lokalnu zajednicu u kojoj djeluje, ali i hrvatsko gospodarstvo u cjelini - kazao je Ivo Usmiani, predsjednik Upravnog odbora JGL-a podsjetivši kako je HBOR podržao i aktualnu investiciju INTEGRA čija je ukupna vrijednost 53 milijuna eura, a kojom JGL značajno podiže istraživačko-razvojne, proizvodne i skladišne kapacitete te ojačava konkurentnost na globalnom tržištu zdravlja.

Nakon sastanka, delegacija u pratnji domaćina obišla je sterilnu farmaceutsku proizvodnju unutar JGL Pharma Valley kompleksa, gdje su ministri imali prilike vidjeti suvremene tehnološke JGL procese.

- Ugodno smo iznenađeni svime što smo vidjeli i iskreno čestitamo Upravi JGL-a na svim postignućima. Drago mi je da Vlada Republike Hrvatske i Ministarstvo gospodarstva prepoznaju važnost ove kompanije i njezinog razvoja - nakon obilaska izjavio je ministar Oleg Butković, a pozitivne dojmove vezane uz istraživačko-razvojne iskorake JGL-a podijelio je i ministar Filipović.

- Prvi put sam u posjetu JGL-u i mogu samo čestitati na uspješnom vodstvu kompanije jer sve što sam danas imao priliku vidjeti pokazuje vašu predanost radu i usmjerenost na rast i inovacije. Ministarstvo gospodarstva i održivog razvoja svjesno je da treba poticati domaće tvrtke, pogotovo ovakve poput JGL-a, u njihovom razvojnom zamahu te projektima ulaganja u energetsku učinkovitost, digitalizaciju i modernizaciju kapaciteta. Upravo to sustavno i činimo, a naša podrška neće izostati niti u budućnosti - naglasio je ministar Davor Filipović.

15. srpanj 2024 01:50