Klub izvoznika
StoryEditor

Badel 1862 ulazi u strateško partnerstvo s craft-destilerijom Duh u boci

01. Lipanj 2024.
Lovro Vučković, Tomislav Anadolac i Hrvoje Bušić
Novac dobiven ulaganjem Badela 1862 Duh u boci planira uložiti u nastavak razvoja svog poslovanja, što uključuje gradnju nove destilerije i proširenje proizvodnje novim proizvodom – zanatskim viskijem

Badel 1862, vodeći proizvođač jakih alkoholnih pića u Hrvatskoj i regiji Adria, prepoznao je vrijednost i dosadašnje rezultate zagrebačke zanatske destilerije Duh u boci te kao strateški investitor odlučio poduprijeti njezin daljnji razvoj. Novac dobiven ulaganjem Badela 1862 Duh u boci planira uložiti u nastavak razvoja svog poslovanja, što uključuje gradnju nove destilerije i proširenje proizvodnje novim proizvodom – zanatskim viskijem. Duh u boci nastavlja poslovati kao vrhunska craft-destilerija, a Badel 1862 dokapitalizacijom i preuzimanjem distribucije daje potporu ulaganjima u širenje proizvodnih kapaciteta i jačanje tržišnih pozicija njegovih proizvoda.

– Kao strateški investitor ulazimo u suvlasništvo vodećega hrvatskoga craft-proizvođača vrhunskih jakih alkoholnih pića sa željom da podupremo njegov daljnji razvoj i rast. Naime, u kategoriji premium jakih alkoholnih pića posebno mjesto imaju premium craft-proizvodi kakve kod nas proizvodi upravo Duh u boci. To nas je motiviralo na ovo strateško ulaganje koje će pozitivno utjecati ne samo na Badel 1862 i Duh u boci već i na cjelokupnu domaću industriju – izjavio je Lovro Vučković, marketinški direktor Badela 1862.

Tvrtku Duh u boci osnovali su 2017. Hrvoje Bušić i Tomislav Anadolac. Prvi proizvod bio im je Old Pilot‘s Gin koji je 2019. proglašen najboljim na svijetu u kategoriji džinova London Dry na natjecanju ‘International Wine and Spirits Competition‘. 

26. lipanj 2024 05:06