Konferencije i edukacije
StoryEditor

Lider invest Novska: Kako stvoriti poticajno okruženje za investicije unatoč preprekama

24. Travanj 2023.

Ciklus investicijskih foruma Lider invest, kojeg poslovni tjednik Lider organizira još od 2016. godine, započinje svoj put promicanja proizvodnih investicija koje otvaraju nova radna mjesta, povećavaju izvoz i stvaraju dodanu vrijednost 4. svibnja 2023. u Novskoj, u Poduzetničkom inkubatoru PISMO 2 s početkom u 10 sati.

Takva ulaganja ključna su za gospodarski oporavak stoga s posebnim žarom pripremamo druženje poduzetnika, predstavnika institucija, javne i lokalne uprave.

Nakon pozdravnih govora Bojane Božanić Ivanović, direktorice Lidera, Tihomira Babića, predsjednika Županijske komore Sisak, gradonačelnice Novske Marije Kušmiš te župana Sisačko-moslavačke županije Ivana Celjaka, koji će također održati prezentaciju o poduzetništvu u SMŽ, slijedi predstavljanje projekta Lider invest.

Mirela Đuran, voditeljica odjela za mikro poduzetnike u Hrvatskoj banci za obnovu i razvitak, predstavit će mogućnosti financijske podrške HBOR-a poduzetnicima u SMŽ.

O preprekama za stvaranje pozitivnog investicijskog okruženja, ali i o tome kako ukloniti te prepreke, na panel-raspravi govorit će Matt Darko Sertić, osnivač i direktor sisačke tvrtke Applied CeramicsZlatko Redžić, direktor novljanske tvrtke Metaflex, Stjepan Šmit, vlasnik i direktor kutinske tvrtke Šmit Electronic, Ella Jagodin, HR menadžerica u novljanskoj tvrtki Ante Mijić-Quercus, te Vida Iličić, ravnateljica Razvojne agencije Grada Novske – NORA. Panel će moderirati Liderova urednica Manuela Tašler.

Obilaskom hrvatskih regija i održavanjem investicijskih mini foruma nastojimo poduzetnicima pružiti potrebne informacije o investicijskoj klimi, inicijativama jedinica lokalne samouprave, mogućnostima i izvorima finacniranja te otvaramo raspravu o dosad pokrenutim projektima.

U suradnji s općinama, gradovima i županijama te institucionalnim partnerima motiviramo poduzetnike da nominiraju svoja ulaganja i tako postanu kandidati za nagradu Lider invest, koju ćemo ove godine dodijeliti 10. listopada na svečanoj završnoj manifestaciji u Zagrebu.

Partneri ovog projekta su Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO), Hrvatska banka za obnovu i razvitak (HBOR) te Hrvatska gospodarska komora (HGK).

Sudjelovanje na investicijskom forumu Lider invest u Novskoj se ne naplaćuje, ali je zbog ograničenog broja mjesta potrebna registracija.

21. travanj 2024 11:00