Kripto
StoryEditor

Australac (25) trgovao kriptom u iznosu od dvije milijarde dolara iz kuće svojih roditelja

03. Siječanj 2023.

25-godišnji kripto investitor koji je 2021. trgovao kriptom u vrijednosti od gotovo dvije milijarde dolara  (tri milijarde australskih dolara) vodio je svoje kripto carstvo iz udobnosti roditeljskog doma u Sydneyu, Australija, prema javnim podacima.

Mladić o kojem je riječ, Darren Nguyen, nije se javno hvalio o postignuću svog malog trgovačkog poduzeća, PO Street Capital, ali članak australskog medija The Australian privukao je pozornost 2. siječnja.

S prebivalištem u kući svojih roditelja u Guildfordu u Sydneyu, Nguyenov kripto posao povećao je kućni budžet za 10,41 milijun dolara u dobiti nakon oporezivanja za fiskalnu godinu koja je završila 30. lipnja 2021., prema podnescima australske Komisije za vrijednosne papire i investicije (ASIC).

To je proizašlo iz kripto trgovanja vrijednog ukupno 2,98 milijardi australskih dolara tijekom razdoblja od 12 mjeseci. Bilo je to ogromno povećanje u odnosu na Nguyenovo prošlogodišnje prihode, koji su u 2020. iznosili oko 692.182 dolara.

Revizori PO Street Capitala napisali su da rezultati pokazuju da je njegova neto dobit porasla za 1.404,12 posto u 2021. godini, u usporedbi s prethodnom godinom.

Prema podnescima, PO Street Capital imao je kratkoročne rezervacije u vrijednosti od 4,3 milijuna dolara u lipnju 2021., zajedno s zajmom od 1,3 milijuna dolara koji je vraćao Nguyenu, no tvrtka nije imala drugih dugova u svojim knjigama.

Nguyen je također primio 873.200 dolara dividendi od dobiti te godine.

Izvješće časopisa The Australian ukazuje na to da se PO Street Capital sam financirao za obavljanje tako velikog iznosa trgovanja, iako nisu dodali trgovanje s polugom u jednadžbu, što je vjerojatno pridonijelo napuhanom volumenu trgovanja.

Obitelj je šutjela o poslu kripto trgovanja koji vodi Nguyen, a majka je odbila komentirati što je znala o trgovinskoj aktivnosti koja se događala pod njezinim krovom.

U međuvremenu, Nguyen nije ništa htio otkriti, uključujući njegove strategije trgovanja i kako je PO Street Capital poslovao za posljednju financijsku godinu, koja je završila 30. lipnja.

Značajno je da se ogroman porast performansi PO Street Capitala u 2021. poklopio s meteorskim rastom kripto cijena između 1. srpnja 2020. i 30. lipnja 2021. Na primjer, bitcoin i ethereum porasli su 296 i 865 posto u tom vremenskom okviru, prema podacima CoinGecka.

Međutim, s obzirom na to da su tržišta od tada u padu, nejasno je kako je to utjecalo na Nguyena i PO Street Capital.

25. travanj 2024 08:38