Kripto
StoryEditor

Bitwise javno objavio adrese novčanika za vlastiti spot bitcoin ETF

25. Siječanj 2024.
Bitwise Asset Management

Tvrtka za upravljanje imovinom Bitwise javno je objavila bitcoin adrese na kojima drži sredstva za vlastiti spot bitcoin ETF.

U objavi 24. siječnja na X-u, tvrtka je objavila da sada svatko može provjeriti koliko bitcoina posjeduje Bitwise bitcoin ETF pod oznakom BITB na njujorškoj burzi Arca. U vrijeme objave, adresa koju je naveo Bitwise sadržavala je 11.858,63 bitcoina, u vrijednosti od otprilike 465 milijuna dolara.

- Onchain transparentnost je srž bitcoinovog etosa. Objavljivanje blockchain adresa prvi je korak prema povećanju javne transparentnosti - napisali su iz Bitwisea.

Američka Komisija za vrijednosne papire i burze (SEC) odobrila je Bitwiseov zahtjev za spot bitcoin ETF 10. siječnja, zajedno s 10 drugih zahtjeva tvrtki za upravljanje imovinom. Nije jasno planiraju li druge tvrtke u budućnosti javno objaviti bitcoin adrese za svoje ETF-ove. Dana 22. siječnja, Arkham Intelligence je tvrdio da je identificirao nekoliko novčanika povezanih s ETF-ovima uključujući one Bitwisea, BlackRocka, Fidelityja i Franklin Templetona.

Suosnivač Bitwisea i glavni izvršni direktor Hunter Horsley rekao je da je tvrtka objavila bitcoin adresu kao odgovor na ‘jasne povratne informacije’ od investitora. Anketa koju je pokrenuo Horsley 23. siječnja pokazala je da 91,1 posto od 2.416 ispitanika podržava objavu adresa.

- Bitwise je prvi i gotovo sigurno ne posljednji koji je objavio svoju bitcoin adresu za BITB - rekao je Bloombergov analitičar ETF-a James Seyffart na X-u.

Otprilike 7 dana nakon lansiranja, BITB je bio u najvećih 5 posto ETF-ova po imovini pod upravljanjem u 2023. Sedmog dana trgovanja bilo je otprilike 76 milijuna dolara neto odljeva za sve spot bitcoin ETF-ove, sa Grayscaleovim GBTC-om koji je bio vodeći u neto odljevima.

26. srpanj 2024 22:33