Kripto
StoryEditor

BlackRock postavlja naknadu na 0,25 posto za ethereum ETF

18. Srpanj 2024.
ethereum, kripto

BlackRock, najveći upravitelj imovinom na svijetu, odredio je naknadu za svoj spot ethereum ETF na 0,25 posto uoči potencijalnog pokretanja sljedeći tjedan.

BlackRockova S-1 registracijska izjava, podnesena 17. srpnja, objašnjava da će se njegova naknada obračunavati dnevno po godišnjoj stopi koja je jednaka 0,25 posto neto vrijednosti imovine fonda i plaća se najmanje svaka tri mjeseca u američkim dolarima, u naturi ili kombinacija oba.

Iz BlackRocka su rekli da bi se mogli ‘odreći cijele ili dijela’ naknade za određena razdoblja, dodajući da to planiraju učiniti nakon pokretanja.

Slično pokrenutom iShares Bitcoin Trustu, BlackRockov spot ethereum ETF počet će trgovati uz naknadu od 0,12 posto dok ne prođe 12 mjeseci ili nakon što skupi 2,5 milijardi dolara neto imovine, što god nastupi prije.

Druge tvrtke također su navele svoje predložene naknade i razdoblja odricanja nakon izmijenjenih obrazaca za registraciju S-1.

Franklin Templeton izdani spot ethereum ETF naplaćivat će najnižu naknadu, 0,19 posto, dok su Bitwise Ethereum ETF i VanEck Ethereum ETF postavljeni na 0,20 posto.

Naknada za 21Shares Core Ethereum ETF postavljena je na 0,21 posto, dok će Fidelity i Invesco Galaxy ponuditi istu naknadu od 0,25 posto kao BlackRock.

Pet izdavatelja odreći će se naknada pri pokretanju

Međutim, Bitwise, Fidelity, Franklin Templeton, 21Shares i VanEck predložili su da u početku potpuno ukinu svoje naknade.

VanEck će se odreći naknade za prvih 12 mjeseci ili nakon što skupi 1,5 milijardi dolara neto imovine, što god nastupi prije.

Bitwise će se odreći svoje naknade za prvih šest mjeseci ili 0,5 milijardi dolara u neto imovini, dok je Franklin postavio prag od 31. siječnja 2025. ili 10 milijardi dolara.

Fidelity će se odreći naknada do 1. siječnja 2025., kada će se naknade nakon toga povećati na 0,25 posto.

U međuvremenu, Grayscale ostavlja svoju naknadu na 2,5 posto. Međutim, njegov sada odobreni Grayscale Ethereum Mini Trust nudit će mnogo konkurentniju naknadu od 0,25 posto.

Izvješća navode da su najmanje tri izdavatelja ETF-a, BlackRock, Franklin Templeton i VanEck, već dobila ‘preliminarno odobrenje’ od regulatora vrijednosnih papira SAD-a.

Analitičar Bloomberg ETF-a, Eric Balchunas, očekuje da će S-1 izjave biti potpisane sljedećeg ponedjeljka nakon radnog vremena, omogućujući spot ethereum ETF-ovima da službeno počnu trgovati u utorak, 23. srpnja.

Bitwiseov glavni investicijski direktor, Matt Hougan, spekulirao je da bi ethereum ETF-ovi mogli privući do 15 milijardi dolara priljeva u prvih 18 mjeseci trgovanja, otprilike isti iznos koji su bitcoin ETF-ovi prikupili od pokretanja prije šest mjeseci.

Kada budu odobreni, ethereum ETF-ovi bit će uvršteni na Nasdaq, New York Stock Exchange i Chicago Board Options Exchange.

07. rujan 2024 22:05