Kripto
StoryEditor

Digital Currency Group ima 2 milijarde dolara obveza, uključujući dug prema vlastitoj podružnici Genesis Capitalu

24. Studeni 2022.

U pismu dioničarima poslanom ulagačima u utorak, izvršni direktor tvrtke Digital Currency Group Barry Silbert iznio je stanje kreditne situacije tvrtke. Najvažnije, pismo otkriva da je podružnica Digital Currency Group, Genesis Global Capital, posudila više od pola milijarde dolara samom DCG-u.

– DCG trenutno ima obveze prema Genesis Global Capitalu od 575 milijuna dolara, koje dospijevaju u svibnju 2023. – napisao je Silbert.

Financijski odnosi između dviju tvrtki već su kontroverzni. Genesis je zaustavio povlačenje sredstava 16. studenoga. Tvrtka je u danima prije te odluke tražila hitni kredit u iznosu od milijardu dolara, ali je u konačnici bila neuspješna u osiguranju traženih sredstava.

U pismu dioničarima, Silbert je priznao da se ‘šuškalo‘ o među-kompanijskim kreditima, ali je rekao da su ti krediti dani u uobičajenom tijeku poslovanja. Zaključio je da je DCG posudio novac od Genesisa u istom smislu kao i stotine kripto investicijskih tvrtki.

U pismu se također navodi kako postoji zadužnica u iznosu od 1,1 milijarde dolara. Ta zadužnica povezana je sa kolapsom Three Arrows Capitala (3AC) i trebala bi dospjeti u lipnju 2023. Silbert objašnjava da je DCG uskočio i preuzeo određene obveze od Genesisa nakon kolapsa 3AC-a i da je sada uključen u postupke likvidacije.

U vijestima od ponedjeljka ukazuje se kako bi Genesis mogao podnijeti zahtjev za bankrot ako ne prikupi sredstva. Tvrtka je istog dana izričito demantirala ta izvješća i rekla da ne planira uskoro podnijeti stečaj.

Jučer je Silbert pokušao dodatno uvjeriti klijente da DCG i njegove podružnice ostanu stabilne. Napisao je da je DCG prebrodio prethodne kripto zime i da će iz ove izaći jači. Kaže da je DCG  prikupio 25 milijuna dolara kapitala i očekuje da će ove godine donijeti 800 milijuna dolara prihoda.

Ipak, budućnost tvrtke nije jasna, s obzirom na tekuća financijska previranja koja utječu na kripto tržište.

21. travanj 2024 05:47