Kripto
StoryEditor

Donald Trump lansirao vlastitu NFT kolekciju

16. Prosinac 2022.

Bivši predsjednik SAD-a najavio je jučer na svojoj društvenoj mreži Truth Social pokretanje svoje službene kolekcije digitalnih kartica za trgovanje. Zbirka broji 45.000 NFT-ova, a svi prikazuju samog Trumpa u drugoj odjeći: superman, svemirac, šerif, broker na burzi, golfer itd. Trump je u svojoj objavi naveo da je ideja za NFT kolekciju proizašla od klasičnih bejzbol kartica, ali se nada da će biti mnogo uzbudljivije.

Trumpovi NFT-ovi trenutno se mogu kupiti po 99 dolara na njegovoj službenoj web stranici, iako im ne bi trebalo dugo da se pojave na sekundarnim tržištima kao što su Blur ili OpenSea. Web stranica olakšava korisnicima koji nisu kripto pismeni kupnju digitalne kartice. Obožavateljima je potrebna samo adresa e-pošte i kreditna kartica, a platforma stvara kripto novčanik za njih. Također je moguće kupiti NFT-ove pomoću MetaMask ili Coinbase novčanika i platiti wETH-om. 

Kupci Trumpovih NFT-a automatski se unose u nagradnu igru u kojoj će biti podijeljeno više od tisuću nagrada. Nagrade uključuju večeru s Trumpom, koktel s njim u Mar-a-Lagu, sastanak jedan na jedan, mogućnost igranja golfa s njim, zoom poziv i ručno potpisani suveniri, između ostalog. Štoviše, kolekcionarima je zajamčena ulaznica na svečanu večeru s Trumpom na Floridi ako kupe 45 karata.

Trumpovi obožavatelji također imaju mogućnost ulaska u nagradnu igru bez kupnje trgovačkih kartica. Prijave u nagradnoj igri nisu vezani za same digitalne kartice, što znači da kolekcionari neće ispunjavati uvjete za nagrade ako kupe kartice sa sekundarnih tržišta. Na web stranici stoji da novac dobiven prodajom trgovačkih kartica neće biti korišten za financiranje Trumpove političke kampanje.

Zanimljivo je da web stranica naziva trgovačke kartice i NFT-ovima i ‘digitalnim kolekcionarstvom‘ naizmjenično. Ovo nije prvi put da veliki brand koristi takav naziv za opisivanje tehnologije, budući da mainstream publika ne percipira riječ tako negativno kao ‘NFT-ovi‘. Ipak, web stranica pažljivo ističe da su kartice mintane na Polygonu, koji opisuje kao ekološki prihvatljiv i ugljično neutralan.

24. travanj 2024 22:23