Kripto
StoryEditor

Donald Trump platio burgere bitcoinom u New Yorku

20. Rujan 2024.

Predsjednički kandidat Donald Trump ponovno je pokazao svoju podršku kriptovalutama počastivši svoje pristaše burgerima u baru u New Yorku prije dva dana, i to plaćajući bitcoinom. Trump se nalazio u baru s kripto temom pod nazivom PubKey u Greenwich Villageu gdje su ga bitcoineri i pristaše dočekali pljeskom.

‘Tko želi burger?‘, upitao je prije nego što je potrošio gotovo tisuću dolara na burgere za one u baru, prenosi Bloomberg.

Suosnivač PubKeya, Drew Armstrong, rekao je da je Trump platio hranu pomoću aplikacije za plaćanje Strike koja je izgrađena na Lightning Networku, a bar je primio bitcoin pomoću aplikacije Zaprite.

Republikanski predsjednički kandidat sada je nepobitan izbor vlasnicima kriptovaluta i investitorima, koji čine značajnu bazu glasova u SAD-u.

Još jedan suosnivač PubKeyja, Thomas Pacchia, rekao je da je Trumpova prisutnost na mjestu bila ‘ogromna, kultna i utjecajna’ za bitcoin, dodajući da posjeta bivšeg predsjednika, potencijalnog budućeg predsjednika, označava pravo punoljetstvo za bitcoin zajednicu.

Dodao je da je ovo bila prva transakcija da je bivši američki predsjednik koristio bitcoin za kupnju robe ili usluga. Unatoč tome, pristaše Demokrata izvan dvorane su u znak prosvjeda otpjevali pjesme Taylor Swift.

Trump je bio na putu za skup na Long Islandu, gdje je rekao da je ozbiljan u pogledu pobjede u državi u kojoj je rođen, koja je glasala za demokrate na svim predsjedničkim izborima od 1984. godine.

Kako se izbori početkom studenog približavaju, očekuje se da će Donald Trump dodatno naglasiti svoju potporu bitcoinu i kripto industriji kako bi se suprotstavio svojoj demokratskoj suparnici Kamali Harris, koja je rekla vrlo malo o toj temi.

Trumpov meme token MAGA skočio je 6,5 posto u proteklih 12 sati i dosegao 2,13 dolara, međutim, token je tijekom proteklih sedam dana, pao za 13 posto.

Osim toga, Trump je službeno pokrenuo svoj dugo očekivani DeFi projekt, World Liberty Financial (WLF), putem X Space događaja uživo 17. rujna.

Nacionalne ankete FiveThirtyEighta trenutno pokazuju da Harris vodi pred Trumpom s 48,5 prema 45,2 posto. Štoviše, Polymarket također pokazuje da Harris trenutno vodi nad Trumpom.

20. rujan 2024 15:47